27 edició del Vilamagore Medieval

Del 2 al 3 de novembre de 2019 (De 10.00 h a 22.00 h)

Sant Pere de Vilamajor es transforme en el Vilamagore Medieval del segle XII per homenatjar les estades dels comtes de Barcelona al castell de Vilamajor. Properarem informarem del programa detallat d'actes.

Passeu i endinseu-vos a la Vila Magore del segle XII quan en el nostre poble hi havia un palau comtal que era l’enveja de les viles veïnes, una parada obligada entre Barcelona i Girona, en el camí cap a França, que comptava amb un mercat per abastir les seves necessitats bàsiques. Entre el juny de 1156 i l’abril de 1157, més de cent persones de diferent condició social hi van fer estada: ambaixadors, mercaders, pelegrins, sarraïns, jueus, cavallers… i els més destacats, el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV i la seva esposa la reina Peronella. I molt probablement hi va néixer el seu fill, Alfons I, rei d’Aragó, ja que sabem que la seva dida, Loreto, era del nostre poble.

Veniu a visitar-nos el primer cap de setmana de novembre i us veureu transportats en el temps, amb atraccions medievals per a la mainada, els cercaviles de música i teatre de carrer, una ampliada zona de parades d’artesans i oficis, tastant el vi piment (vi medieval català) i, sobretot, pel nostre secret, la nostra força, els més de tres-cents voluntaris que faran possible aquest viatge impossible en el temps.

Adreça:

Centre històric de Sant Pere de Vilamajor

Darrera actualització: 07.08.2019 | 07:53