El radar de velocitat situat a les Faldes revela que els vehicles que surten del barri van més de pressa que no pas els que entren

Diumenge, 11 de febrer de 2018 a les 00:00

La Guàrdia Municipal de Sant Pere de Vilamajor instal·la periòdicament radars informatius que registren la velocitat dels usuaris a les entrades i sortides de diferents barris urbans del municipi.

Aquests radars no tenen afany recaptatori, sinó que la seva funció és pedagògica. El radar compta amb una senyal lluminosa que informa als conductors de la seva velocitat perquè en siguin conscients i, alhora, registre les dades per tal de poder fer una radiografia de l’ús de la via.

A tall d’exemple, el radar de velocitat situat a les Faldes, on la velocitat màxima permesa és de 50 Km/h, un cop analitzat el pas de 21.679 vehicles que entraven a Les Faldes per ca l’Auladell, la velocitat mitjana és de 34 Km/h. No obstant això encara hi ha alguns vehicles (una minoria) que entren a una velocitat superior a la permesa, arribant a 86 Km/h. Les hores punta d’entrada al barri és de 15h a 18h i de 21h a 23h, mentre que l’hora vall és de 1h a 11h.

En canvi, quan el radar monitoritza els vehicles que surten del barri de Les Faldes, els resultats difereixen una mica, ja que el percentatge de vehicles que superen la velocitat permesa és més gran. Un cop analitzats 26.827 vehicles, la velocitat mitjana de sortida és de 38 Km/h però la velocitat és més elevada arribant en algun cas extrem als 125 Km/h, especialment al voltant de les 16h. L’hora punta de sortida del barri és de 10h a 11h del matí.

Darrera actualització: 12.02.2018 | 13:05

Imatges

50Km/h