Informació sobre la col·laboració entre AnimaLore i l'ajuntament per posar solució a les colònies de gats del municipi

Dilluns, 18 de novembre de 2019 a les 00:00

Fruit de la col·laboració entre l'associació AnimaLore i l'ajuntament de Sant Pere per a posar solució a les colònies de gats del municipi, es vol fer arribar la següent carta a la ciutadania. 

Som l'Associació AnimaLore Vilamajor, entitat de Sant Pere de Vilamajor, per a la defensa i protecció dels animals.

Ens dirigim a vosaltres per informar-vos que, en col·laboració amb l'ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, estem procedint al control de colònies de gats de carrer al municipi mitjançant el mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn).
Aquest mètode és la manera ètica i legal de gestionar les colònies de gats de carrer. Provocar la seva mort, a part d'estar penat per la Llei de Protecció Animal, no soluciona el problema, ja que altres gats ocuparien el seu lloc (efecte buit). El control de colònies afavoreix tant a les persones que els hi agraden els gats com a les que no.

El procediment consisteix a posar unes menjadores i uns refugis controlats per voluntaris per tal que els gats no entrin a les cases a la recerca de menjar i aixopluc, essent convenient que els veïns no alimentin els gats a casa seva.Posteriorment se'ls va esterilitzant per tal d'evitar camades i les baralles entre gats quan estan en zel. Així s'eviten les molèsties que això pot comportar als veïns.Als gats esterilitzats se'ls fa un tall a l'orella (mascles a l'esquerra, femelles a la dreta) per tal de reconèixer-los i no ser tornats a capturar. Els cadells es recullen i es posen en adopció responsable.

Tota aquesta tasca és realitzada de manera altruista per persones voluntàries per la qual cosa demanem paciència si no es fa tan ràpidament com voldríem. Si voleu col·laborar en el control de colònies de gats a la vostra zona, o teniu algun dubte podeu contactar amb nosaltres a: animalorevilamajor@gmail.com

Moltes gràcies

Associació AnimaLore Vilamajor

Darrera actualització: 18.11.2019 | 11:35