La parròquia inaugura la restauració de la imatge de Sant Pere durant la missa de Festa Major

Dilluns, 2 de juliol de 2018 a les 00:00

El 29 de juny de 2018, a les dotze del migdia, es va oficiar la tradicional missa solemne a l’església de Sant Pere en honor al patró del municipi.

En representació del consistori, hi van assistir l’alcaldessa Pamela Isús i els regidors Dolores López, Raquel Salcedo i Joan Bruguera. A més de celebrar la diada de Sant Pere i la festa major, enguany es va presentar la restauració de la figura de Sant Pere que presideix el temple parroquial.

La figura de Sant Pere, feta en fusta i guix, data de principis dels anys quaranta del segle XX de quan es va restaurar l’església després de la crema de la Guerra Civil espanyola del 1936-39. Al llarg del temps, la figura havia patit algun cop i l’atac dels corcs.

Per donar major dignitat a la imatge del patró del municipi, la parròquia va iniciar els treballs de restauració que van anar a càrrec de la restauradora i veïna de les Pungoles, Beatriz Colmenares.

La restauració ha consistit en l’eliminació total dels corcs, neteja de la figura per retornar al seu color original, restauració dels detalls daurats, reposició de petits fragments trencats, etc. Finalment, la figura de Sant Pere ha quedat amb la imatge que tenia quan es va inaugurar per primera vegada ara fa gairebé 80 anys.

El retorn de la imatge de Sant Pere, iniciativa del rector de la parròquia Mn. Joan Ferrero, va ser una bona forma per iniciar la nostra festa major.

Darrera actualització: 02.07.2018 | 13:32