Torna als carrers la campanya Aquí no llencem res!

Divendres, 22 de febrer de 2019 a les 00:00

El Consorci torna a posar en marxa la campanya de comunicació i divulgació Aquí no llencem res! amb l’objectiu de reduir el volum de residus que no es separen correctament i que van a parar al contenidor de la resta i podrien ser valoritzables si es dipositessin en el contenidor corresponent.

Estaran a Sant Pere de Vilamajor els dies 25, 26 i 27 de Febrer de 2019.

Lluny dels objectius europeus

La recollida selectiva de residus a l’àmbit dl Consorci, se situa en el 38%, per sota de la mitjana de Catalunya  (39,9%) i lluny dels objectius europeus que marquen que per a l'any 2020 els residus correctament segregats han de suposar un 50% del total generat, i dels catalans que són encara més exigents establint com a objectiu un 60%.

Al llarg de l’any un equip d’informadors recorreran els municipis consorciats per  informar als ciutadans a peu de carrer/domicili, enquestes, etc., sobre com poden contribuir a augmentar l'índex de reciclatge i demanar-los que separin els residus a casa. Repartiran també material per facilitar la separació dels residus (pac de bosses per a la recollida dels envasos de vidre, envasos lleugers i paper/cartró), la bossa per anar a comprar, entre d’altres materials.

Programa TRFO

L’equip està format per 7 persones (2 administratives i 5 informadores) beneficiaries del programa Treball i Formació (TRFO), que té com a objectiu afavorir la contractació de persones en situació d’atur, a través del suport a entitats perquè duguin a terme accions d’experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic.

Aquest projecte rep subvencions del Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i es cofinança entre el Fons Social Europeu, la Conferència Sectorial, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i el Consoci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental (amb els fons per actuacions de comunicació provinents dels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio).

El programa TRFO s’adreça a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, que no estiguin percebent prestació per desocupació o subsidi (RAI o PAO), ni ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA), preferentment més grans de 45 anys; a persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania (PRGC); i a dones víctimes de violència de gènere.

Granollers, 22 de febrer de 2019

Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental

Darrera actualització: 22.02.2019 | 18:37