Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
  • MIDA DEL TEXT        

15:52  |  22/10/2017

Data i hora oficial

El temps

Nous tallers pels voluntaris per preparar la Festa del Vilamagore Medieval 2017

  • Vilamagore Medieval

    Vilamagore Medieval

12/06/2017

DESCRIPCIÓ


El Vilamagore Medieval se celebrarà enguany el 4 i 5 de novembre.

 

Una Festa renovada


     Amb l’ampliació horària dels espectacles, tot el dia i durant tot el cap de setmana, s’enceta aquesta nova etapa que porta força novetats. S’amplia el perímetre de la Festa cap a espais mai utilitzats fins ara i que són emblemàtics de Sant Pere de Vilamajor. Durant el Vilamagore Medieval hi haurà una dinamització contínua i renovada, amb cercaviles musicals i de percussió, campaments medievals, arquers, danses amb música en directe, guerrers, personatges itinerants, batalles, un trobador, justes de cavallers, recuperem l’incendi del castell i, fins i tot, altres novetats com un cau de bruixes i un «riu» de foc!

 

   Totes aquests actuacions guanyen un indiscutible protagonisme i, alhora, giren entorn de l’adaptació teatral de la novel·la històrica Confidències d’una reina, de Teresa Sagrera. Adaptació feta per en Jaume Baucis i la mateixa autora.  També com a novetat, les escenes d’aquest espectacle central dirigit per Jaume Baucis, guanyen més espais de representació i es reparteixen al llarg del dia -quedant més espaiades-, fent que el dissabte s’acabi a la meitat de l’espectacle i diumenge es continuï de la meitat fins al final. Un final espectacular!

 

     Passeu i endinseu-vos a la Vila Magore del segle XII quan en el nostre poble hi havia un palau comtal que era l’enveja de les viles veïnes, una parada obligada entre Barcelona i Girona, en el camí cap a França, que comptava amb un mercat per abastir les seves necessitats bàsiques. Entre el juny de 1156 i l’abril de 1157, més de cent persones de diferent condició social hi van fer estada: ambaixadors, mercaders, pelegrins, sarraïns, jueus, cavallers... i els més destacats, el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV i la seva esposa la reina Peronella. I molt probablement hi va néixer el seu fill, Alfons II, rei d’Aragó, ja que sabem que la seva dida Loreto era del nostre poble.

 

     Veniu a visitar-nos el 4 i 5 de novembre i us veureu transportats en el temps, amb una zona ampliada de parades d’artesans, tastant el vi piment (vi medieval català) i, sobretot, pel nostre secret, la nostra força, els quasi tres-cents voluntaris que faran possible aquest viatge impossible en el temps.

 

Isaac Morera

Director artístic de

Vilamagore Medieval

 

TALLERS OBERTS:

Taller coreogràfic de Combat Medieval

per ensenyar, en 6 sessions, la coreografia que realitzaran els alumnes assistents durant el VILAMAGORE MEDIEVAL de St. Pere de Vilamajor.


Requisits: A partir de 16 anys (entre 16 i 18 anys obligatori la presència/participació de pare/mare/tutor). No patir cap lesió que impedeixi aquesta activitat (malalties respiratòries, cardiovasculars o lesions severes d’articulacions o musculars). Haver realitzat prèviament cursos d’esgrima amb l’Isaac Morera, o bé, en el seu defecte, estar disposat/da a realitzar una formació breu i bàsica amb els components d’AcersTrempats, prèvia a l’inici del Taller. Assistència tots els dies del Taller (es permet màxim una absència) i participació durant el Vilamagore Medieval (4 i 5 de Novembre del 2017).

PREU: Gratuït. Data límit d’inscripció 29 de Juny.


DATES, HORARI i LLOC: 8, 9, 15, 16, 29 i 30 de Juliol. De 10h a 12h. El Taller coreogràfic es durà a terme a l’espai La Fàbrica de St. Pere de Vilamajor (mapa).


PROFESSOR: Isaac Morera (Actor i coreògraf d’esgrima teatral) – www.isaacmorera.com/esgrima-teatral/cursos/


INSCRIPCIONS: Directament a l’e-mail de l’associació AcersTrempatsespases.vilamagore@gmail.com . En l’e-mail, detallar el següent:

-Nom i cognoms.

– Telèfon mòbil amb vinculat a whatsapp.

– Adreça de correu electrònic.

– Data de naixement.

– Lateralitat (esquerrà/na o dretà/na)

– Confirmació de compromís (assistència a les dates del taller i compromís de participació durant el Vilamagore Medieval).

– Aclarir el requisit previ a la participació al taller (haver estat exalumne d’Esgrima d’Isaac Morera, o bé, requerir formació bàsica abans del taller amb AcersTrempats, per tant concertar amb ells dates prèvies a l’inici del Taller, per poder treballar aquestes bases bàsiques i fonamentals).


 

CURS DE TIMBALS VILAMAGORE 2017

 

Places molt limitades. Majors de 15 anys 

Contactar amb coordinadora de timbals: Iolanda Marí / tel. 696 57 78 47

Es prega serietat en l'assistència a les classes. 

 

Calendari de classes:

 

Juny:           Dies: 14, 20 i 27

 

Juliol:          Dies: 4,11,18 i 25

 

Agost:         Dia: 1

 

Setembre:  Dies: 12,19 i 26

 

Octubre:     Dies: 3,10,17,24 i 31

 

Per als alumnes nous, per posar-se al corrent amb els altres amb mes experiència, es faran unes classes a diferents hores que ja es concretaran posteriorment amb el professor. 

 CURS DE DANÇA amb Marta Alvarez


Obrim inscripcions pel curs de Dança Medieval que començarà el mes de setembre per participar al Vilamagore 2017. 

Ja informarem mes endavant del calendari de dies i horaris.


Ja us hi podeu apuntar..!!Data de modificació: 13/06/2017 12:27:18

Escut Ajuntament de Valldoreix

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
Nou, 26
08458 Sant Pere de Vilamajor
Telèfon 938 450 008
ajuntament@vilamajor.cat
NIF P0823400G

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos:

  • RSS
  • Facebook