Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
  • MIDA DEL TEXT        

15:52  |  22/10/2017

Data i hora oficial

El temps

Vilamagore Medieval 2017

  • Vilamagore Medieval

    Vilamagore Medieval

Del 04/11/2017 al 05/11/2017

DESCRIPCIÓ


Una Festa renovada


     Amb l’ampliació horària dels espectacles, tot el dia i durant tot el cap de setmana, s’enceta aquesta nova etapa que porta força novetats. S’amplia el perímetre de la Festa cap a espais mai utilitzats fins ara i que són emblemàtics de Sant Pere de Vilamajor. Durant el Vilamagore Medieval hi haurà una dinamització contínua i renovada, amb cercaviles musicals i de percussió, campaments medievals, arquers, danses amb música en directe, guerrers, personatges itinerants, batalles, un trobador, justes de cavallers, recuperem l’incendi del castell i, fins i tot, altres novetats com un cau de bruixes i un «riu» de foc!

 

   Totes aquests actuacions guanyen un indiscutible protagonisme i, alhora, giren entorn de l’adaptació teatral de la novel·la històrica Confidències d’una reina, de Teresa Sagrera. Adaptació feta per en Jaume Baucis i la mateixa autora.  També com a novetat, les escenes d’aquest espectacle central dirigit per Jaume Baucis, guanyen més espais de representació i es reparteixen al llarg del dia -quedant més espaiades-, fent que el dissabte s’acabi a la meitat de l’espectacle i diumenge es continuï de la meitat fins al final. Un final espectacular!

 

     Passeu i endinseu-vos a la Vila Magore del segle XII quan en el nostre poble hi havia un palau comtal que era l’enveja de les viles veïnes, una parada obligada entre Barcelona i Girona, en el camí cap a França, que comptava amb un mercat per abastir les seves necessitats bàsiques. Entre el juny de 1156 i l’abril de 1157, més de cent persones de diferent condició social hi van fer estada: ambaixadors, mercaders, pelegrins, sarraïns, jueus, cavallers... i els més destacats, el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV i la seva esposa la reina Peronella. I molt probablement hi va néixer el seu fill, Alfons II, rei d’Aragó, ja que sabem que la seva dida Loreto era del nostre poble.

 

     Veniu a visitar-nos el 4 i 5 de novembre i us veureu transportats en el temps, amb una zona ampliada de parades d’artesans, tastant el vi piment (vi medieval català) i, sobretot, pel nostre secret, la nostra força, els quasi tres-cents voluntaris que faran possible aquest viatge impossible en el temps.

 

Isaac Morera

Director artístic de

Vilamagore MedievalHORARI


Mercat i festa medieval. (tot el dia)

LLOC


Centre històric de Sant Pere de Vilamajor


Data de modificació: 19/06/2017 14:20:48

Escut Ajuntament de Valldoreix

Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
Nou, 26
08458 Sant Pere de Vilamajor
Telèfon 938 450 008
ajuntament@vilamajor.cat
NIF P0823400G

Comparteix:

  • Twitter
  • Facebook

Segueix-nos:

  • RSS
  • Facebook