L'Ajuntament preveu iniciar la primera fase de conservació del campanar aquest 2007

Dimarts, 18 de setembre de 2007 a les 00:00

Durant els actes institucionals de la Diada de Catalunya es va celebrar una jornada de portes obertes amb una visita guiada a l'interior del campanar -conegut com la Torre Roja-. La valoració del tinent d'alcalde de patrimoni arquitectònic, Higini Herrero, és positiva i no descarta que es repeteixi en properes ocasions.

No obstant, el campanar no està pensat per la visita del públic en general i el seu estat de conservació és bastant deficient. Segons Herrero, al campanar hi fa falta un projecte integral de restauració i rehabilitació per permetre'n la visita en bones condicions. El projecte es vol que sigui ambiciós. No només ha d'incloure la neteja interior sinó una restauració de les escales de dins el mur, la substitució de les escales d'obra per una escala de cargol, sol·lucionar el tema de la invasió dels coloms, millorar-ne la il·luminació, introduiri-hi panells informatius que n'ajudin a la interpretació, etcètera.

Aquest és un projecte a llarg plaç que encara ni tan sols s'ha començat a redactar, a l'espera del dictamen del Pla Especial de Protecció del Nucli Antic que està realitzant la Universitat Politècnica de Catalunya.

Però així mateix, l'espera d'un projecte concret no pot ser excusa per oblidar-nos de la conservació d'aquest monument històric. Per això mateix, durant aquest any 2007, des de l'àrea de Patrimoni Arquitectònic i l'àrea d'Obres i Serveis es demanarà a una empresa especialitzada per a netejar i eliminar la vegetació (herbes, figueres) presents al terrat del campanar que, amb les arrels, estant malmetent la seva estructura.

Properament informarem de l'estat del projecte de rehabilitació del campanar.

Darrera actualització: 28.06.2021 | 14:11

Imatges