L'HABITATGE : EL DEBATEM PER VIURE'L

Dimarts, 2 d'abril de 2019 a les 08:25

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha organitzat dues jornades de debat per tractar el tema de les ocupacions i dels drets de l'habitatge de la ciutadania: L'habitatge: El Debatem per viure'l. Aquests debats tenen per objectiu proporcionar un marc per a la reflexió conjunta sobre aquesta matèria de la mà d'experts de diversos àmbits.

El passat 15 de Març l'alcaldessa, Pamela Isús, i la Regidora de Serveis Social, Lola López, van assistir al primer dels debats Els límits de l'habitatge: Quan habitar esdevé ocupar que es va celebrar a l'Ajuntament de Montmeló a la Sala de la Concòrdia. En aquest debat es va parlar sobre les ocupacions il·legals i els drets fonamentals en conflicte, del procediment judicial que ens empara i sobre les ocupacions pertorbadores i els falsos contractes de lloguer.

Els diferents ponents del debat van expresar des dels seus diferents àmbits professionals les dificultats tant de les administracions com dels propietaris d'habitatges, ja siguin persones físiques com bancs o grans tenidors. També van explicar de forma molt clara la insuficiència de la llei de 5/2018 per a lluitar contra la okupació d'habitatges.

Algunes de les dades estadístiques que es van donar i que demostren la situació que es viu a Catalunya en quant a "Okupacions" son:

- Hi ha 87.500 famílies que ocupen habitatges il·legalment

- Hi han entre 85.000 i 90.000 habitatges ocupats, al voltant d'un 80% pertanyen a entitats financeres.

- És el delicte que més ha augmentat des de 2013 (delicte d'usurpació).

El Debat es va acabar amb el etern debat sobre l'empadronament o no de le spersones que ocupen, la normativa vigent i el conflicte del no empadronament.

 

La propera sessió serà el dia 4 d'Abril a La Roca del Vallès al Centre Cultural amb el nom: "L'habitatge: Solucions d'emergència".

 

Darrera actualització: 02.04.2019 | 08:25