Aplec de Santa Susanna de Vilamajor 2020

Dimarts, 11 d'agost de 2020 a les 12.00 h

Un any més, el veïnat més septentrional de Sant Pere de Vilamajor celebrarà la seva festa patronal amb l'aplec a l'esglesiola de Santa Susanna. El programa de l'aplec serà una missa a les 12h del migdia i un aperitiu popular. Per complir amb les mesures de seguretat sanitàries, es demana respectar la distància social i portar mascareta en tot moment. L'aperitiu se servirà en porcions indidulals.

Situació.

Al veïnat de Santa Susanna, davant mateix de Mas Joan. El camí està senyalitzat des del poble de Sant Pere de Vilamajor. També des del poble del Montseny i de Sant Esteve de Palautordera.

El temple.

Santa Susanna és una petita església muntanyenca situada a l'extrem nord-est del terme, en el veïnat del mateix nom. Va adquirir la categoria de parròquia durant l'edat mitjana. És comú sentir anomenar-la erròniament ermita, però mai va tenir ermità.

L'edifici actual fou edificat el 1683 reaprofitant elements de l'edificació primitiva, situada més al nord. Es tracta d'un temple petit de 12x7 metres d'una sola nau amb volta apuntada i campanar quadrat . De la rectoria que es va construir al costat, només en queda alguna resta.

Recomanacions.

  • Abans d'anar-hi, visiteu el centre d'informació de la Mongia on us orientaran del millor camí per arribar-hi.
  • Es pot visitar tot l'any però recomanem les dates on no faci massa calor com la primavera i la tardor. Si hi aneu a l'estiu, porteu aigua i protecció solar.
  • Recomanem assistir a l'aplec que se celebra cada 11 d'agost.  Aneu previnguts amb la calor.
  • La pista forestal que accedeix és de terra i segons l'època de l'any el seu estat de conservació pot variar. Recomanem anar-hi amb un 4x4.
  • L'indret es troba dins del parc natural del Montseny. Sigueu curosos amb el medi ambient.

Adreça:

Esglesiola de Santa Susanna del Montseny Veïnat de Santa Susanna de Vilamajor (Sant Pere de Vilamajor) Reserva de la Biosfera del Montseny

Darrera actualització: 29.07.2020 | 13:03