Visites guiades

Visites guiades gratuïtes des de la Mongia

El centre d'informació La Mongia de Vilamajor ofereix visites guiades als visitants de la població.

La visita és gratuïta.

Per sol·licitar-ne una cal:

  • Dirigir-vos presencialment a la Mongia, al carrer de l'església número 3 de Sant Pere de Vilamajor, obert dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 14h. (Dins d'aquest horari no cal fer reserva i es pot fer en el següent torn disponible, el mateix dia).
  • Quan hi ha un grup gran que vol demanar la possibilitat de fer una visita fora d'aquest horari es pot demanar al correu electrònic a mongia@vilamajor.cat i  us indicaran els passos a seguir. (Cal fer-ho amb 15 dies d'antelació de la data proposada).

Per a més informació podeu trucar al 938 610 418, obert dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 14h o bé enviar un correu a mongia@vilamajor.cat 

Visita

La Força de Vilamajor: una vila fortificada i lloc d’estiueig dels comtes de Barcelona

A mig camí entre Girona i Barcelona, Vilamajor era un lloc estratègic per a la casa comtal de Barcelona, que hi tenia un castell on feia estades durant els viatges. Diu la tradició que, el 1157, la reina Peronella, esposa del comte Ramon Berenguer IV, hi infantà el seu fill, el futur rei Alfons el Trobador. Amb els segles, els veïns de Vilamajor van aprofitar les pedres de les muralles i torres del castell per reedificar les seves cases i construir una nova església.

Gairebé mil anys després, la Torre Roja continua marcant les hores

Aquesta impressionant torre romànica exempta, decorada amb elements llombards, era el campanar d’una antiga esglesiola romànica castral, també edificada amb pedra vermellosa, com la que trobem al pla de la Calma. Després de superar terratrèmols, guerres, espolis, epidèmies i revoltes, la torre continua, gairebé mil anys després, marcant les hores i els esdeveniments més importants del nostre poble amb la veu de les seves grans campanes: la vida i la mort, el perill i la festa.

La «catedral del Vallès» exhibeix obres dels millors artistes del món

Els segles XVI i XVII, els vilamajorencs van omplir l’església de joies de valor incalculable, relíquies sagrades i retaules pintats pels millors artistes del país, com un de Joan Gascó, datat del 1513. L’església albergava un tresor de tal magnitud, que va haver de ser custodiada per homes ben armats. A més, va guanyar renom com a «catedral del Vallès». Amb tot, durant la Guerra Civil del 1936, va patir espolis i un gran incendi, que va cremar-ne tot l’interior. Afortunadament, a finals del segle XX, artistes de tot el món van restaurar-la, tornant-li, altra vegada, la dignitat pròpia d’un temple sorprenent i únic.

  • Cada dissabte i diumenge al matí (diverses sessions).
  • Durada: 25 minuts
  • Preu: gratuït
  • Grups: entre 1 i 20 persones
Darrera actualització: 20.03.2023 | 18:43
Darrera actualització: 20.03.2023 | 18:43