Deixalleria (servei i targeta)

La targeta de la deixalleria es pot recollir a l'OAC de l'Ajuntament.

L’horari estàndard de la deixalleria és el següent:

  • Dimarts, de 16 a 19 h;
  • de dimecres a divendres, de 9.30 a 13.30 h i de 16 a 19 h;
  • dissabte, de 9 a 15 h;
  • i diumenge, de 9 a 14.30 h.
  • AGOST (de l’1 al 31): dimarts de 14 a 19h i de dimecres a diumenge de 9 a 14h Tancat en dates de festes oficials i locals del municipi.

La deixalleria és una instal·lació comarcal que permet fer la recollida selectiva de les escombraries per a les quals no hi ha un sistema de recollida específic al carrer.

TARGETA DEIXALLERIA:

Com puc aconseguir descomptes a la taxa d'escombreries per utilitzar la deixalleria? 

Només cal recollir, de forma gratuïta, la targeta de la deixalleria a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de l'Ajuntament. La targeta té un codi de barres que es lliga amb les dades de l'usuari. Cada vegada que s'utilitza la deixalleria per portar deixalles que no es poden deixar als contenidors específics de la vía pública queda anotat a les dades de la targeta.

En funció de les vegades que anualment s'utilitzi, es podrà gaudir d'un descompte a la taxa d'escombraries de l'any següent:

  • Fer servir la deixalleria 5 cops l'any, implica un 5% de descompte.
  • Fer servir la deixalleria de 6 a 10 vegades a l'any, implica un 10% de descompte.
  • Fer servir la deixalleria més de 10 vegades l'any, implica un descompte del 15%.

Què es pot portar a la deixalleria? 

Ampolles de cava, bateries de cotxe, electrodomèstics, esprais, ferralles, fluorescents, frigorífics amb CFC, fustes, olis de cotxe, olis de cuina, piles, pintures i vernissos, dissolvents, pneumàtics, radiografies, restes de jardineria, runes, tèxtils, sabates, vidre pla, voluminosos (trastos vells).

A més a més, com en els diversos contenidors específics de la via pública, també hi podem portar paper i cartró, vidre i envasos lleugers (brics, plàstics i llaunes), però en aquests casos no es computa pels descomptes de la targeta de la deixalleria.

Els residus recollits a la deixalleria es porten a diferents empreses recuperadores, que en fan el tractament o reciclatge corresponent.

Qui pot fer servir la deixalleria? 

L'ús de les deixalleries és gratuït per a la ciutadania de la comarca. Els petits industrials, comerciants i tallers que utilitzin el servei estan subjectes a preus públics aprovats pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental.

Quin cost té:

Gratuït

Darrera actualització: 04.07.2023 | 13:19

Imatges