Rutes i excursions

Sant Pere de Vilamajor és un dels termes municipals més extensos de la contrada i està ple de corriols i camins per visitar: Cims, fonts, masies, valls, rieres... Aquí trobaràs les propostes més destacades. Si desitges veure més rutes o obtenir mapes... et recomanem que visitis el centre d'Informació situat a la Mongia de Vilamajor.

Recomanacions

  • Els excursionistes i visitants han de ser responsables a l'hora de triar l'itinerari. Cal escollir l'excursió d'acord amb les pròpies possibilitats, dur l'equip adequat i preveure unes condicions meteorològiques sovint canviants.
  • És aconsellable informar-se de l'estat dels camins abans de circular-hi.
  • Cal respectar les senyalitzacions.
  • Les fonts d'aigua fora dels nuclis urbans no reben tractament sanitari. Algunes d'elles són intermitents i s'assequen segons la temporada de l'any i la pluviometria. Recomanem portar sempre una cantimplora plena d'aigua.

Ja coneixes el passaport?

El passaport "Descobreix Vilamajor" et proposa descobrir aquesta part vilamajorenca de les Reserva de la Biosfera del Montseny combinant el joc i el senderisme.

Per a més informació: Passaport Descobreix Vilamajor.

SL - C 126 Sender de la Plana de Vilamajor

SL - C 126 Sender de la Plana de Vilamajor

El Sender de la Plana de Vilamajor és una ruta circular de dificultat baixa que recorre la part baixa i menys muntanyosa del municipi de Sant Pere de Vilamajor. Enllaça amb petites rutes locals així com amb el Sender del Pi Novell (PR C -139)

 

La Riera de Vilamajor

La Riera de Vilamajor

La riera de Vilamajor neix entre el turó del Samon i la serra de Palestrins i travessa els municipis de Sant Pere i de Sant Antoni de Vilamajor desembocant a Llinars del Vallès al riu Mogent. El sender passa entre els trams urbans de Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor.

 

El Roure Gros

El Roure Gros

El Roure Gros és un arbre centenari a la part plana de Vilamajor en una carena envoltada de camps, boscos i uns vistes impresionants al Montseny i les serres del Samon i Palestrins.

El Camp Gran

El Camp Gran

El Camp Gran és una zona agrícola entre carenes amb un gran valor paisatgísitic des d'on veurem vistes a les muntanyes de Vilamajor i el Montseny.

Les Tres Termes

Les Tres Termes

Les Tres Termes és un punt enlairat en una carena dominada per pins entre els barris de Vallserena i de Can Derrocada.  

La Vallserena

La Vallserena

La Vallserena és una preciosa vall per on passa la riera del mateix nom. Per arribar-hi ens haurem d'enfilar a la carena de les Tres Termes, que la separa del centre de Sant Pere de Vilamajor.

Les Brugueres

Les Brugueres

El veïnat de Brugueres es un disseminat agrícola i ramader que es troba entre els barris de les Faldes del Montseny i el centre històric de Sant Pere de Vilamajor.

Passeig Lluís Companys

Passeig Lluís Companys

Una passejada tranquila i suau entre els pobles de Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor.