Aclariment sobre la tala de pins del comunicat d’informe de la tempesta

Divendres, 24 de gener de 2020 a les 00:00

Davant la controvèrsia que ha provocat la recomanació de tallar pins a parcel·les edificades publicat en el comunicat d’ahir, volem aclarir que la tala d’arbres s’ha de comunicar l’Ajuntament i existeix una normativa per aquestes tales. Podeu trucar a l’Ajuntament que us informaran sobre aquesta normativa.

Fent un petit resum: - La tala d’arbres està subjecte a llicència.; - No es poden talar tots els arbres indiscriminadament de les parcel·les, ha d’haver un mínim de població vegetal.; - Existeixen arbres protegits.

L’Ajuntament recomana talar els pins pinyoners davant d’altres especies ja que són aquells que menys afavoreixen en cas de ventades i incendis.

La recomanació era només per prendre consciència de la perillositat que tenen els pins pinyoners davant d’episodis de ventades, ja que en solitari fan de paraigües i al tenir poques arrels cauen fàcilment.

Evidentment, no són l’únic element que pot provocar les esllavissades als terrenys. De fet, els arbres amb arrels profundes ajuden a la compactació de sòl i ajuden a evitar esllavissades.

Aquesta recomanació no dona permís per talar allò que ens convingui sense comunicar-ho i permís municipal.

 

Esperem que amb aquest escrit quedi aclarit el comentari sobre la tala de pins al comunicat d’ahir.

Darrera actualització: 24.01.2020 | 15:33