Dissabte 11 de maig, participa amb les estratègies de la prevenció d'incendis forestals al Montseny en l'exposició d'un sol dia a la Mongia

Dilluns, 6 de maig de 2019 a les 00:00

Quins són els valors de la Reserva de la Biosfera del Montseny? Quines àrees prioritzaries per desenvolupar una estratègia de prevenció d'incendis forestals al Montseny? Vine a coneixer i a donar la teva opinió a l'exposició d'un sol dia sobre la prevenció d'incendis forestals al Montseny.

L'exposició només es podrà veure el dissabte 11 de maig, de 11 a 17h al centre d'informació de Sant Pere de Vilamajor - La Mongia, al carrer de l'església, número 3.

Descripció del projecte:

Aquest projecte s’emmarca en un context de canvis en l’ús del territori, com l’abandonament de la terra, l’expansió dels boscos i la urbanització, el quals creen un paisatge més vulnerable als incendis forestals. A això s’hi afegeix la situació actual de canvi climàtic, amb fortes sequeres i una temperatura més elevada. Tot plegat fa que alguns incendis forestals superin la capacitat d’extinció de Bombers, i afegeix dificultat a la presa de decisions respecte de les prioritats d’actuació.

L’objectiu d’aquest projecte és desenvolupar un pla participatiu de prevenció d’incendis forestals com a estratègia per mitigar el canvi climàtic i adaptar-se als seus efectes sobre els incendis forestals.

Aquest projecte s’implementa a la Reserva de la Biosfera del Montseny, la qual va ser declarada com a tal el 1978 per part de la UNESCO. Hem fet una recopilació d’informació sobre els valors de biodiversitat, patrimoni, activitat socioeconòmica, oci i altres valors socials presents al Montseny. A partir d’aquesta informació s’han identificat i prioritzat les zones amb major quantitat i diversitat de valors.
La vostra opinió, recollida en aquesta exposició, servirà per complementar la categoria “Altres valors socials”, i s’inclourà en el procés de priorització de les zones a protegir en l’elaboració d’una estratègia de prevenció i gestió d’incendis forestals a la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Vols més informació? Contacta amb nosaltres a:

Gonzalo.gamboa@uab.cat
Tel. 622 73 85 71

 
Darrera actualització: 07.05.2019 | 08:48