La Mongia de Vilamajor esdevé un centre de referència de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Diumenge, 19 de maig de 2019 a les 00:00

Durant aquests darrers anys, l’Ajuntament ha potenciat les activitats i serveis que ofereix el centre d’informació La Mongia, dirigint nova i millor oferta no només als visitants foranis sinó també als veïns de Sant Pere de Vilamajor que volen redescobrir el seu municipi. 

Recentment, s’han senyalitzat set senders nous que s’afegeixen al sender del Pi Novell que comunica Vilamajor amb la Calma del Montseny. Els nous senders, de dificultat baixa, (La riera de Vilamajor, la Plana, el Roure Gros, el Camp Gran, les Tres Termes, la Vallserena i Brugueres) han augmentat l’oferta per passejar pels racons amb més interès paisatgístic de la contrada.

El centre també ha renovat el mobiliari d’acollida dels visitants, ha millorat la senyalització interpretativa de l’interior de la Mongia, ha potenciat les exposicions temporals amb temàtiques de qualitat i també obrint-se a les escoles i instituts. Un altre dels punts forts de la Mongia són les visites guiades que es realitzen cada cap de setmana. Actualment també s’està renovant, millorant i ampliant la informació en paper que trobaran els visitants.

Fruit d’aquestes millores, els visitants de la Mongia han puntuat amb un 5 sobre 5 la seva experiència al visitar-la i també ha tret la màxima nota en avaluacions independents del sistema de qualitat de la xarxa de parcs naturals de la Diputació. Les visites a la Mongia arriben ja a prop de les 4000 anuals.

Des de la Mongia ja s’estan preparant noves activitats i continguts per millorar la infraestructura turística del municipi com la millora de la senyalització dels camins rurals, nova senyalització interpretativa als elements patrimonials de més interès i mapes d’orientació al visitant.

No dubteu a visitar la Mongia i consultar la seves exposicions i activitats. Hi seràs ben rebut.

Darrera actualització: 20.05.2019 | 12:18

Imatges

Senyalització sender Mongia