L’ajuntament demana fer servir la deixalleria o el servei gratuït de recollida i no abocar incontroladament voluminosos o branques als contenidors

Dilluns, 4 de desembre de 2017 a les 00:00

Davant de l’increment dels abocaments incontrolats de voluminosos, l’Ajuntament recorda als veïns que poden usar el servei de recollida gratuïta a domicili trucant al 900 103 390 o bé utilitzant les deixalleries. La deixalleria és una instal·lació comarcal que permet fer la recollida selectiva de les escombraries per a les quals no hi ha un sistema de recollida específic al carrer.

També es recomana fer ús de la targeta de la deixalleria que es pot recollir, de forma gratuïta, a l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor. La targeta té un codi de barres que es lliga amb les dades de l'usuari. Cada vegada que s'utilitza la deixalleria per portar deixalles que no es poden deixar als contenidors específics de la via pública queda anotat a les dades de la targeta. En funció de les vegades que anualment s'utilitzi, es podrà gaudir d'un descompte a la taxa d'escombraries de l'any següent: Fer-la servir 5 cops l'any, implica un 5% de descompte. Fer-la servir de 6 a 10 vegades a l'any,  implica un 10% de descompte. Fer-la servir més de 10 vegades l'any, implica un descompte del 15%. L’horari de la deixalleria és els dimarts de 16 a 19h; dimecres, dijous i divendres de 9:30 a 13:30h i de 16 a 19h; dissabte de 9 a 15h i diumenge de 9 a 14:30h.

A part del dany al medi ambient, aquests actes incívics també afecten directament l’economia municipal i la de tots els veïns, ja que els abocaments incontrolats als contenidors i/o deixar residus d’un tipus al contenidor que no se li escau, comporta una penalització en el cost de recollida que, per mantenir econòmicament sostenible el servei, pot acabar repercutint en el preu de la taxa d’escombraries. És a dir, amb un ús responsable del servei de recollida, es podria reduir considerablement el cost d’aquesta taxa.

Cal advertir, també, que abocar voluminosos a la via pública és un fet sancionable amb multes que podes oscil·lar dels 600 als 1500 euros. Esperem que amb l’ajuda de tots, poder reduir el nombre de residus d’una forma senzilla, útil, econòmica i cívica. Entre tots és possible.

Darrera actualització: 05.12.2017 | 09:23