Escola Torre Roja (de 3 a 12 anys)

Estat d'alarma COVID-19

El Departament d’Educació ajorna tots els tràmits relacionats amb el procediment de preinscripció i matriculació de l’alumnat de tots els ensenyaments, en totes les etapes.

 

CEIP Torre Roja

El CEIP Torre Roja és una escola pública de dues línies d'Educació Infantil 3 anys a 2n Cicle Superior (12 anys).

Proposta educativa

L’Escola Torre Roja és una escola pública depenent del Departament d’Ensenyament.

És un centre obert a tot tipus d’alumnes amb edat i capacitat per rebre Educació Infantil i Primària, sense discriminació per raó de sexe, raça, classe social, nacionalitat i/o creença i, a la vegada, es compromet a potenciar també aquesta mateixa actitud entre els/les alumnes.    

Trets diferencials

Assemblea: És la reunió setmanal de TOTS els/les alumnes i mestres de l’escola, a on els alumnes exposen els seus treballs i parlem davant de la resta per assolir capacitats de locució i redacció.

Escola sense parets: Tot i ser una escola de dues línies, els cursos disposen d’un espai en comú per a compartir activitats. 

Tutories compartides: Els/les alumnes d’un mateix curs, comparteixen espai i tutors responsables, que faciliten la coordinació i el treball en equip. Alhora, es disposa d’espais diferenciats, per a facilitar els grups reduïts.

Anglès a partir de P3: Introduïm la llengua estrangera a P3, ja que les edats primerenques afavoreixen una millor absorció de l’ idioma.

Coneixement del Medi Natural i Social en Anglès: a partir de P5 i fins a 4t. S’introdueixen els conceptes en aquesta llengua i es complementen amb l’experimentació en català.

Self Access: Els alumnes de 4t, 5è i 6è, treballen l’aprenentatge de l’anglès per parelles d’un mateix nivell, que funcionen de manera autònoma seguint un complet programa d’activitats.

Secció: A partir de P3 i fins a 6è, està organitzada en grups flexibles, d’edat i nivell. És una sistematització de les àrees instrumentals de llengua i matemàtiques.

Educació Artística: Els tallers de Plàstica engloben diferents aspectes de l’Educació Artística i també en aquesta organització apliquem la barreja d’alumnes de diferents edats dins del cicle i també intercicles. Alhora, des del curs 2006-07, hem introduït un nou projecte que consisteix a treballar la plàstica en anglès.

Música: Ens agrada començar a treballar, entrar a les aules, sortir al pati... al so de la música. Cada any, es tria un tema a treballar. Així, a més de marcar l’inici i el final de les classes, aprenem nous continguts de cultura general.

Megafonia: Els/les alumnes de 6è són els encarregats de la megafonia de l’escola:  així, cada dia es diu el Bon dia a tothom, la temperatura interior i exterior, la música que s’està escoltant aquella setmana  i també es feliciten els aniversaris.

Escacs: Introduïm els Escacs a 1r.  És un dels jocs més complets i que ajuda al desenvolupament maduratiu i intel·lectual dels infants.

Activitats: L’escola organitza o participa en un reguitzell d’activitats que vénen a complementar i enriquir les diferents àrees: Concert de Nadal, Fira de Sta Llúcia, Pastorets, Setmana Cultural, Projecte Euromania, Trobada “Viu el Parc”, Cantània, Trobada dansaire “Fem Dansa”, Concurs de Poesia, Sant Jordi, Certamen de lectura en veu alta, Olimpíades i Festa de Fi de Curs. 

Recursos TIC: Hem fet una aposta per les noves tecnologies. Totes les aules disposen de pissarres digitals i/o TV, projectors i ordinadors. Volem que els/les nostres alumnes es familiaritzin amb aquests recursos i aprenguin a utilitzar-los correctament, traient-ne el màxim de profit.

L'edifici escolar

Cal constatar que la nostra escola es troba situada fora del nucli de la població, tot i ser relativament a prop -uns 10 minuts a peu-.

Està a l'inici del què era abans una urbanització del poble, ara ja annexionada al nucli.

Si observem l'edifici veurem que a la cara nord-est hi ha zona de bosc i espai urbanitzat. A la cara sud-oest, hi trobem el camp de futbol municipal al qual tenim accés durant l'horari lectiu. Aquest es troba també envoltat de zona verda i boscosa.

A les rodalies hi ha també gran quantitat d'espais verds que faciliten les sortides curtes.

L'escola, un cop acabada l'ampliació, ha passat de ser un edifici petit i rectangular a ser un edifici gegant de 3 plantes repartides en funció del desnivell del terreny.

  • Primera planta: Hi ha situat l'accés principal (des del carrer). És la planta situada més amunt, la resta es troben a nivells inferiors. Hi podem trobar: La Secretaria del Centre (en el vestíbul), les aules dels grups 3r, 4t, 5è i 6è, la sala de professors, la biblioteca, lavabos i despatxos (dreccio, AMPA i altres).
  • Segona planta: Hi podem trobar: Les aules d'Educació Infantil 3-4 anys, Educació Infantil 5 anys i 1r-2n de Cicle inicial, una classe multiussos per a Eduació Infantil 3-4 anys, cuina, menjador, lavabos, gimnàs i quatre petites aules de desdoblament.
  • Tercera planta: Hi podem trobar: Una classe multiusos gegant (sovint utilitzable pels alumnes de 6è), una sala de música, una aula d'informàtica, una aula de psicomotricitat i una aula polivalent petita (auleta).
  • Exteriors: Hi podem trobar: Un pati interior destinat als alumnes d'Educació Infantil, amb sorral i jocs diversos, lavabos i font d'aigua. Aquest pati està rodejat de porxos (per protegir del sol i la pluja), un pati exterior a l'entrada principal de l'edifici, una pista poliesportiva (amb grades), jocs diversos, lavabos i fonts d'aigua i una gran escala i una rampa que comuniquen els dos patis i facilita l'accés al gimnàs.

Contacte

Carrer Sant Marçal, s/n
08458 Sant Pere de Vilamajor 
Tel.: 938 452 470 
a/e: ampatorreroja@gmail.com 

Darrera actualització: 26.08.2021 | 17:02
Darrera actualització: 26.08.2021 | 17:02