Ocupacions a Sant Pere de Vilamajor

Divendres, 22 de febrer de 2019 a les 17:15

L’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor esta treballant intensament davant la problemàtica que generen algunes ocupacions que afecten al nostre Municipi, com a molts d’altres de Catalunya. Aquestes ocupacions creen una forta preocupació i malestar entre els veïns més afectats.

Des de l’Ajuntament estem treballant coordinadament des de fa temps amb la Guàrdia Municipal i els Mossos d’Esquadra en tots els casos, els greus i els menys greus. Malgrat les dificultats que es trobem ocasionades per la llei actual, hem aconseguit alguns resultats positius en alguns habitatges ocupats on hi havia plantacions il·legals o en els casos en que els ocupants portaven a terme actes il·lícits.

En aquests moments tenim una acumulació de ocupacions conflictives en un dels nostres barris, hi estem treballant de valent per resoldre aquests casos tot i trobar-nos amb la falta de recolzament per part dels jutges que davant de tenir clars indicis d’actes il·lícits, d’amenaces de mort a la Guàrdia Municipal i a personal de serveis, no donen permís per deixar actuar als Mossos d’Esquadra.

Després de mesos treballant en aquest sentit, ens hem trobat que el passat dia 26 de gener a la nit un grup de sis encaputxats equipats amb radials i malls van estar 3 hores fins poder accedir a l’habitatge que volien ocupar; els veïns van estar trucant a Mossos i a la Guàrdia Municipal donant avís dels fets de manera insistent, però cap patrulla de Mossos va aparèixer durant les 3 hores que va durar la intrusió. La resposta de Mossos va ser: “No tenim prou efectius”.

Davant d’aquests fets tant greus, l’Ajuntament ha presentat denúncia a la comissaria de Mossos d’Esquadra de Granollers i hem demanat que resolguin la situació el més aviat possible.

Necessitem acabar amb la Inseguretat que tenim a Sant Pere de Vilamajor, veïns i ajuntament estem indefensos davant d’aquests actes. Volem posar de manifest la impunitat amb la que aquestes persones ocupen en els nostres pobles, fan i desfan emparant-se en una llei molt protectora, pensada pels més necessitats i no pas pels delinqüents, de la qual cosa s’aprofiten aquests últims.

Darrera actualització: 22.02.2019 | 18:36