Vilamagore Medieval

El poble de Sant Pere de Vilamajor es transforma durant el primer cap de setmana de novembre en Vilamajor Medieval del segle XII: Vilamagore. L'època d'esplendor del castell de Vilamajor, quan era la població més poblada del Vallès Oriental i seu de repòs dels comte-reis de Catalunya i Aragó.

Vilamagore 2019: 2 i 3 de novembre de 2019

Vols participar a la festa del Vilamagore? Ompla el següent formulari: https://forms.gle/2rAJLMQgAPpgsgJNA 

 

Amb l’ampliació horària dels espectacles, tot el dia i durant tot el cap de setmana, s’enceta aquesta nova etapa que porta força novetats. S’amplia el perímetre de la Festa cap a espais mai utilitzats fins ara i que són emblemàtics de Sant Pere de Vilamajor. Durant el Vilamagore Medieval hi haurà una dinamització contínua i renovada, amb cercaviles musicals i de percussió, campaments medievals, arquers, danses amb música en directe, guerrers, personatges itinerants, batalles, un trobador, justes de cavallers, recuperem l’incendi del castell i, fins i tot, altres novetats com un cau de bruixes i un «riu» de foc!

Totes aquests actuacions guanyen un indiscutible protagonisme i, alhora, giren entorn de l’adaptació teatral de la novel·la històrica Confidències d’una reina, de Teresa Sagrera. Adaptació feta per en Jaume Baucis i la mateixa autora.  També com a novetat, les escenes d’aquest espectacle central dirigit per Jaume Baucis, guanyen més espais de representació i es reparteixen al llarg del dia -quedant més espaiades-, fent que el dissabte s’acabi a la meitat de l’espectacle i diumenge es continuï de la meitat fins al final. Un final espectacular!

Passeu i endinseu-vos a la Vila Magore del segle XII quan en el nostre poble hi havia un palau comtal que era l’enveja de les viles veïnes, una parada obligada entre Barcelona i Girona, en el camí cap a França, que comptava amb un mercat per abastir les seves necessitats bàsiques. Entre el juny de 1156 i l’abril de 1157, més de cent persones de diferent condició social hi van fer estada: ambaixadors, mercaders, pelegrins, sarraïns, jueus, cavallers... i els més destacats, el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV i la seva esposa la reina Peronella. I molt probablement hi va néixer el seu fill, Alfons II, rei d’Aragó, ja que sabem que la seva dida Loreto era del nostre poble.

Si visiteu la festa, us veureu transportats en el temps, amb una zona ampliada de parades d’artesans, tastant el vi piment (vi medieval català) i, sobretot, pel nostre secret, la nostra força, els quasi tres-cents voluntaris que faran possible aquest viatge impossible en el temps.

 

Vols participar en el mercat medieval amb una parada?

Per inscripcions i/o consultes pel mercat us podeu adreçar a: fires@mapamundi.cat o al telèfon 93 805 00 64 (Preguntar per Anna. Horari: de 8 de matí a 2 de migdia).

Darrera actualització: 20.05.2019 | 13:13