Escola Bressol El Pit Roig (de 0 a 3 anys)

Oferta educativa de l'escola bressol El Pit Roig

L’escola bressol és un espai per compartir i descobrir; un espai per créixer i per viure; un lloc pensat pels infants de 4 mesos a 3 anys. Aquesta és una etapa educativa molt important, ja que el desenvolupament posterior es basa en les experiències que els nens i nenes adquireixen durant aquests primers anys.

A l'escola trobareu un equip de mestres i educadores especialitzades en l'educació dels més petits que tenen com a base de funcionament el treball en equip.

Consulta el nou espai web: www.ebmpitoroig.cat 

Oferta educativa

En el Pit Roig L’INFANT és el  PROTAGONISTA del seu procés evolutiu i d’aprenentatge. Va avançant d’acord amb les seves necessitats i interessos sota la mirada d’un adult que l’ACOMPANYA en aquest procés.

Mitjançant el dia a dia, a través de la QUOTIDIANITAT, tot donant espai i temps a les petites coses, l’infant va fent el seu propi recorregut. RESPECTANT EL SEU RITME permetem que vagi adquirint una AUTONOMIA que li dóna seguretat i ganes per seguir superant nous reptes. Els aprenentatges són molt més significatius d’aquesta manera.

I la metodologia que fem servir és el joc. Però no us joc dirigit, sinó el joc que els sorgeix amb les propostes que fem. El joc és tan important per al desenvolupament òptim de l'infant que l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans l'ha reconegut com un dret de tots els infants.

És la forma innata que té l’infant per descobrir i entendre el món. Per això centrem tota l’atenció en oferir diversitat de materials i en l’organització d’espais per fomentar un joc ric que estimuli la CREATIVITAT.

(El joc) afavoreix el desenvolupament de la personalitat de l’infant. És el llenguatge principal del nen; a partir del joc es comunicarà amb el món, segons les seves experiències i necessitats.

Enriqueix la imaginació i la creativitat de l’infant. A través d’ell s’enfronten amb el seu passat i pressent i es preparen pel futur. Els estimula els sentits.

A més, intentem treure el màxim profit del nostre entorn natural, que és tot un privilegi; la NATURA que ens envolta és el millor recurs que podríem donar a un infant, i per això en traiem molt partit fent sortides, passejades i observant tot allò que ens va indicant el pas del temps. Tenim un hort que a poc a poc va creixent, sobretot en època de primavera i estiu, i demanem molta col·laboració a les famílies amb tot el que treballem.  

La COMUNICACIÓ és bàsica i essencial, i perquè sigui fluida tenim diferents canals com ara les estones en el sofà, els diaris, les documentacions... En teniu alguns exemples

La PARTICIPACIÓ dels adults en el nostre dia a dia és fonamental per aconseguir aquest ambient càlid i FAMILIAR que es respira a l’escola. Compartir el vostre tresor més preuat és prou important com per fer del nostre projecte una ESCOLA OBERTA i INCLUSIVA on tots sou benvinguts. 

Contacte

Av. Sant Elies, 18
08458 Sant Pere de Vilamajor 
Tel.: 938 452 337 
a/e: eeielpitroig@xtec.cat 
Web: www.ebmpitroig.cat

Darrera actualització: 08.09.2021 | 13:37
Darrera actualització: 08.09.2021 | 13:37