Aprovat l´inici d´un Pla de Protecció del nucli antic

Diumenge, 19 d'agost de 2007 a les 00:00

La primera fase de la redacció del Pla és la recollida d´informació; tant històrica, com planimètrica i documental i es preveu que duri fins el més de setembre de 2007. Durant el mes d´octubre es preveu presentar ja l´avantplà.

 

El Ple de l´Ajuntament va aprovar per unanimitat establir un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya per tal d´elaborar un Pla Especial de Protecció del nucli antic -conegut com "La Força de Vilamajor"- i una delimitació del Bé Cultural d´Interès Nacional del Castell de Vilamajor. El projecte serà dirigit per la Dra. Magda Saura i Carulla i pel Dr. Josep Muntañola. Segons van comentar l´alcalde i regidor d´urbanisme, Josep Maria Llesuy, i el tinent d´alcalde de patrimoni arquitectònic, Higini Herrero, el proper Pla d´Ordenació Urbanística Municipal haurà d´incloure aquest Pla Especial de Protecció.

 

Els directors del projecte. Magda Saura i Carulla. Doctora en arquitectura per la Universitat de Berkeley (USA) i història de l´art per la UB, és professora titular del Departament de Projectes de la Universitat Politècnica de Catalunya. Durant vint anys ha dirigit el programa "La Forma Urbana Catalana" on ha anat recollint i estudiant la forma urbana de més de sis-cents pobles de Catalunya i la resta de Països Catalans per a l´Arxiu Naciuonal de Catalunya. Ha realitzat diversos projectes d´arquitectura entre els que destaca el de l’Escola Pública de Martorelles, Premi FAD 1994. Ha dirigit l’equip investigador de la UPC de la forma urbana al nucli de “La Força de Vilamajor”.

 

Dr. Josep Muntañola, catedràtic d´Arquitectura UPC

Josep Muntañola i Thornberg.

Doctor arquitecte-urbanista, és des de 1979 catedràtic del Departament de Projectes Arquitectònics de la Universitat Politècnica de Catalunya i ha estat director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. També ha estat professor convidat a diverses universitats entre les que destaquen les de Berkeley, Nova York i Chicago als Estats Units, la Sorbona i la de Nanterre a França, les de Florència i Urbino a Itàlia, les de Buenos Aires i Santa Fe a Argentina, i les des Zurich i Ginebra a Suïssa. És autor de nombrosos llibres i articles sobre la teoria i la pràctica de l’arquitectura, publicats en diversos països i en diferents idiomes, i de nombrosos projectes i edificis realitzats conjuntament amb l’arquitecta i historiadora Magda Saura Carulla. 
Darrera actualització: 01.12.2017 | 13:55