Opinió dels grups municipals

Els grups municipals

El Ple de l'Ajuntament està format per onze regidors i regidores elegits democràticament cada quatre anys i s'agrupen en grups municipals. Aquí trobareu quins grups, la seva composició i les dades de contacte. 

 

 

Article d'opinió ERC - LA LLUNA EN UN COVE.

En les pròximes setmanes a tota Catalunya es produirà un fenomen que només es pot observar cada quatre anys: una munió de persones sortiran als carrers armades amb els seus millors arguments i amb tot l’entusiasme del món a la cerca dels votants. D’entre totes aquestes persones que sortiran als carrers, la més fascinant de totes és el candidat “mag”. Aquests candidats es caracteritzen perquè tot ho poden: independentment de les condicions econòmiques, la regulació o fins i tot la física, tindran per vostè una resposta afirmativa a tots els seus desitjos.

Davant d’aquests individus els recomanem una arma infal·lible, una senzilla pregunta: “com?” En escoltar-lo, el candidat mag començarà la transformació en superhome; emulant a un il·lusionista, serà capaç només amb la seva voluntat i el seu carisma, de transformar la realitat material  sense atendre el marc que imperarà durant els quatre anys següents.

Ja se sap,  en aquestes dates  tan  assenyalades,  l’únic que importa és la il·lusió d’aquests candidats que cada quatre anys poden sortir al carrer a prometre coses que saben que no podran complir.

Per això, des d’Esquerra Republicana els demanem que els escoltin, els deixin que, com un paó reial, els sedueixin amb les seves promeses, i quan estiguin cofois després d’haver finalitzat la seva actuació magistral els interpel·lin amb dues simples preguntes, ”com?” i “I no podria aconseguir-me la lluna en un cove?”.

Pol Bayés i Brunell

 

Article d'opinió ISP - SEMPRE AL TEU COSTAT

En aquestes 5 legislatures, ISP sempre hem estat; sempre hem donat la cara i ens hem posat a la teva disposició per escoltar-te i per donar-te veu.

Sempre ens pots trobar al mercat, a les reunions de veïns, a les tardes del poble, a l’ajuntament, a casa nostra, a les revetlles, a  la terrasseta del bar, a les exposicions de la Rectoria, a les de la Mongia, com a voluntaris del Vilamagore,  l’11 de setembre, als actes del dia de la dona, col·laborant amb la cavalcada de Reis, a la Lírica, als vermuts, a Sant Elies...

Sempre hem estat i no hem desaparegut del mapa quan estàvem a l’oposició. No ens cal gravar vídeos electorals pel poble fent la compra, ISP ja ens coneixen; comprem al mercat cada setmana, des que  es va inaugurar farà, ara, 18 anys, la majoria d’edat.

Ens proposem continuar estant. Desitgem afrontar el repte d’aquesta 6ª legislatura aspirant a l’Alcaldia per tal de continuar amb la tasca de:

  • Assolir un Sant Pere més social i solidari.
  • Assolir un Sant Pere més segur i habitable.
  • Assolir un Sant Pere més sostenible i proper al nostre medi natural.
  • Assolir un Sant Pere amb un ajuntament més accessible i de màxima transparència.
  • Assolir un Sant Pere més plural i respectuós amb la diversitat.
  • Assolir un Sant  Pere on la violència masclista i l’assetjament quedin erradicats.
  • Assolir un Sant Pere on poder envellir amb dignitat i satisfacció.
  • Assolir un Sant Pere compromès amb els seus infants, amb la seva educació, amb el seu esbarjo i amb la seva activitat esportiva.
  • Assolir un Sant Pere on la joventut se senti part.
  • Assolir un Sant Pere més cohesionat, més integrador, on tots els barris sentim Sant Pere com a part de la nostra identitat.

Continuem plegats lluitant pel poble que somiem!

Tot i que som més del cara a cara, et deixem l’enllaç a les nostres xarxes. La web ens la van “petar” i l’estem reconstruint.

https://www.independentspersantpere.cat/

https://www.instagram.com/ispsantpere/

https://www.facebook.com/isp.santpere

 

Article d'opinió PSC - DISTRIBUCIÓ DEL PRESSUPOST

Estem a les portes de la finalització del mandat de l’equip de govern, i és hora de seguir treballant per transformar Vilamajor.

La bona gestió del pressupost i la redistribució dels nostres recursos han de ser l’eix a seguir per qualsevol bon govern. Nosaltres discrepem tal i com ho hem posat de manifest als plens, la forma de gestionar econòmicament el pressupost de Sant Pere. No podem admetre transferències de crèdit del romanent per atendre les depeses corrents, això no és una bona gestió ni planificació. Fer transferències de crèdit per inversions ha de ser la raó de la tramesa de les mateixes.

Tenim les urbanitzacions abocades a l’oblit, i l’equip de govern ha equiparat la partida pressupostària de les obres a espais públics com són els carrers, voreres, etc de tot un any a dotar a la festa del Vilamagore amb una quantitat proporcionalment d’escàndol en la gestió. A banda queda dir, que a tots ens encanta la nostra fira medieval, a tots ens agradaria tenir molts serveis, però hem de ser realistes, una cosa de la que presumeixen els partits que formen l’actual govern però que alhora d’aplicar la lògica es queda lluny. Vilamagore SI, però Remodelacions Urbanitzacions i inversió en obra pública també.

El nostre despatx seguirà estant al carrer per escoltar el que de veritat els preocupa als nostres veïns i veïnes.

 

Jésica Pérez Carbonell

1a Secretària del PSC Vilamajor

Article d'opinió - JXCAT

Ja està acabant una nova legislatura més de govern amb ERC a l’alcaldia i amb coalició amb ISP, és, doncs, hora de fer-ne balanç. JUNTS ha estat durant vuit anys a l’oposició amb una política de mà estesa i col·laboració per tot el que contribueixi millorar la vida dels que vivim a Sant Pere de Vilamajor. Només ens hem trobat una mala política de bons i dolents, de si no “ets dels meus” no t’escolto.

Sota el seu mandat hem patit un fort increment de l’impost de l’IBI, fent que molts veïns disposin de menys diners en una època difícil per a moltes famílies. Aquest afany recaptatori no s’ha
reflectit en ajudar als qui més ho necessita, sinó que han anat a una pujada escandalosa i desmesurada dels sous dels set regidors del govern municipal. Sembla que l’únic objectiu és
mantenir-se anys i anys aferrats al govern, confonent la institució amb el partit.

Han girat l’esquena als barris, que pateixen per una manca terrible de manteniment, com si no existissin més enllà de cobrar l’IBI. Han convertit la gestió municipal en una pila de procediments i burocràcia que compliquen innecessàriament la vida dels qui necessiten permisos, oblidant que la principal funció de l’Ajuntament és servir al ciutadà i no el contrari. Tenim un tema important com és la gestió de residus encara no resolta. Han passat vuit anys de govern sense modificar el model, no ens hem preparat per adequar-nos a les exigències d’Europa i ara haurem de fer-ho de cop i a corre-cuita. Un altre cop, improvisant. Aquests darrers anys hem patit una manca de planificació i de projectes. Tenim un govern que escolta poc als veïns, a les associacions, a les entitats... L’actual govern ha tingut vuit anys per demostrar-nos què pot fer. Ara ja ho sabem. Cal un canvi. Cal proposar un projecte compartit de poble, i debatre i escoltar sobre aquest projecte comú. Cal que ho lideri un nou equip de gent preparada, il·lusionada, honesta i compromesa amb la idea de servei públic. Després de tants i tants anys, cal un canvi.

Darrera actualització: 14.04.2023 | 14:20
Darrera actualització: 14.04.2023 | 14:20