Oficina d'Informació Turística

Benvinguts i benvingudes a Vilamajor

El Centre d'Informació La Mongia de Vilamajor us acollim per orientar-vos per tal que trobeu la millor forma per descobrir el Montseny i Vilamajor, així com també els valors de respecte al nostre entorn, tot gaudint del ric patrimoni natural, arquitectònic, cultural, històric que ens envolta.

Ens trobem dins de la Reserva de la Biosfera del Montseny on comprovareu que els i les habitants del massís combinem des de temps immemorial el fràgil equilibri de viure i desenvolupar-nos econòmicament en una muntanya de gran interès natural tot protegint-ne el seus fràgils recursos. Sigueu benvinguts i benvingudes a la Reserva de la Biosfera del Montseny!

On es troba el centre d'informació? 

Està situat a la Mongia de Vilamajor (antiga Casa del monjo), al centre històric del poble. Al carrer de l'Església, 3, davant mateix del campanar.

Quan està obert? 

Està obert tots els dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h. Per fer visites de grups o escolars es poden concertar visites enviant un correu a mongia@vilamajor.cat

Si visites la Mongia, què hi trobaràs?

Serveis oferts amb la col·laboració de: 

 

 

La Mongia de Vilamajor: la casa del monjo

Almenys des del segle XIII, La Força de Vilamajor havia comptat amb un monjo o, fins i tot, amb una petita comunitat de monjos que tenien cura de les capelles de l’església, assistien al rector i feien de campaners. El darrer monjo que habità la mongia fou Ramon Oliveró, fins el 1839.

Durant els segles XIX i XX, ja sense monjos, la mongia va acollir l’escola de nens a la planta primera i la presó local a la planta baixa.

L’edifici amenaçava ruïna i, de fet, s’enderrocà els anys 80 del segle XX. El 2011 s’edificà el centre d’informació, on trobareu exposicions permanents i temporals, propostes de visites guiades, publicacions variades i informació d’itineraris que permetran de descobrir el ric patrimoni de Vilamajor i de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

 • Castells del Montseny Exposició temporal: Castells del Montseny Del 10 de desembre de 2022 al 5 de març de 2023

  Fotografies de Mariano Pagès. L’exposició és un recorregut visual per aquestes construccions de caràcter militar que es van anar bastint al llarg de la història en aquest territori: muralles, castells, torres, casals fortificats, elements defensius en masies... Inauguració: dissabte, 10 de desembre de 2022, a les 12h. 

 • Quico Exposició permanent a la Mongia: En Quico i els cap-grossos Del 30 de setembre de 2011 al 18 de setembre de 2027

  En nan Quico del Montseny i els cap-grossos Pere i Joan estan exposats permanentment a la Mongia de Vilamajor.

  938 610 418
 • Exposició permanent Campanes de Vilamajor Exposició permanent a la Mongia: Les campanes de Vilamajor Del 3 de juliol de 2010 al 19 de setembre de 2027

  La Mongia acull en una exposició permanent tres campanes de Vilamajor: la de l'ermita de Sant Elies, la de l'esglesiola de Santa Susanna i l'antiga campana Maria (1783) de la Torre Roja. També hi trobareu el batall amb una història singular! A més de conèixer la història d'aquestes campanes i què comunicaven als vilamajorencs, potser en podreu tocar alguna!

  938 610 418