Les Tres Termes

Les Tres Termes és un punt enlairat en una carena dominada per pins entre els barris de Vallserena i de Can Derrocada.  

Característiques del sender

Pictograma: Taronja amb una terma
Tipologia: Circular

Distància: 5'4Km
Durada: 1h 30 min
Dificultat en sentit horari: Baixa
Dificultat en sentit antihorari: Mitja
Connexions amb altres rutes: PR-C 139 Sender del Pi Novell, SL-C 126 Sender de la Plana de Vilamajor, Ruta del Roure Gros, Ruta del Camp Gran, Ruta de la Vallserena i Ruta de les Brugueres.

Descripció del recorregut (en sentit horari):

Sortirem del punt d'informació de La Mongia, al peu del campanar de l'església. Baixem per darrere l'església fins a la plaça i baixem pel carrer Ripoll. Allà agafem el camí que s'enfila a mà esquerra passant pel costat de can Besa i cal Fou. Anirem a parar a l'aparcament de l'Institut Vilamajor. Travessem el pont i anem fins l'avinguda de Sant Elies i girem a l'esquerra i ens endinsem pel camí del Pla passant pel costat de can Llinars i can Ribes. Abans d'arribar al pont de can Gras, trobarem ja les marques del Sender de la Plana que ens acompanyaran fins al final del recorregut. Girem a la dreta per arribar a la carena de can Vidal. Passada la masia de can Vidal trobem la cruïlla del Collet on girem a l'esquerra. Seguirem un camí suau que ressegueix la carena de les Tres Termes. Quan trobem la cruïlla amb el camí que baixa a Vallserena, seguirem a la dreta per la carena. Al cap de poc, trobem una nova cruïlla on seguim el camí principal que baixa a l'esquerra cap al sot del torrent de l'Abellar. Un cop a baix del sot, resseguirem el torrent avall fins on es troba amb el torrent dels erms d'en Vidal. Aleshores, girem a la dreta, trevessem el torrent i ens trobarem unes escales de 100 graons que ens deixaran al carrer del Suí. Anirem direcció a l'Ajuntament, i des d'allà, anirem pel carrer Montseny cap a l'avinguda de Sant Nonet i, finalment, altre cop a la Mongia.  Bona ruta!

Consells: Podeu fer la mateixa ruta en sentit antihorari i serà de dificultat una mica més forta (però no gaire). La Ruta de les Tres Termes enllaça amb altres rutes, així que us podeu fer un itinerari a mida. Gaudiu de Vilamajor!

Darrera actualització: 17.06.2020 | 12:45

Imatges