La Vallserena

La Vallserena és una preciosa vall per on passa la riera del mateix nom. Per arribar-hi ens haurem d'enfilar a la carena de les Tres Termes, que la separa del centre de Sant Pere de Vilamajor.

Característiques del sender

Pictograma: Magenta amb una pinya
Tipologia: Circular

Distància: 7Km
Durada: 1h 45 min
Dificultat en sentit horari: Baixa
Dificultat en sentit antihorari: Mitja
Connexions amb altres rutes: PR-C 139 Sender del Pi Novell, SL-C 126 Sender de la Plana de Vilamajor, Ruta del Roure Gros, Ruta del Camp Gran, Ruta de les Tres Termes i Ruta de les Brugueres.

Descripció del recorregut (sentit horari):

Itinerari: 0,00 h. Església de Sant Pere de Vilamajor. Essent davant de l’església i del centre d’informació de la Mongia, prenem el carrer del costat del temple i baixem pel carreró a la dreta fins a la plaça de l'església fins al restuarant de Can Pau.

0,03 h. Bifurcació. Girem a l'esquerra i baixem pel carrer Ripoll.

0,04 h. Bifurcació. Girem a l'esquerra seguint el camí principal que passa per can Vesa.

0,06 h. Bifurcació. Seguim recte i baixem pel camí cap a l'esplanada de davant de l'Institut de Vilamajor (deixem can Fou a la nostra dreta).

0,08 h. Travessem el pont cap a l'avinguda de Sant Elies. Seguim recte pel carrer de can Llobera fins que el carrer es transforma en camí. Continuem recte i baixem al sot passant pel costat de can Llobera.

0,10 h. Travessem el torrent i girem a l'esquerra i ens enfilem per un corriol pronunciat entre camp i bosc.

0,20 h. Cruïlla. El corriol ens deixa en una pista forestal ampla. Girem a mà esquerra direcció a les Tres Termes.

0,22 h. Els Tres Termes. Bifurcació en forma de “T”. Girem a la dreta vers a l’est, tendència N.E. i baixem seguint l’ample pista.

0,35 h. La pista principal ens baixa cap al Sot de l'Om. Trobem una cruïlla i girem a la dreta, direcció Vallserena. 

0,45 h. Mas el Vilar. Anem a parar a una pista transversal. Seguim vers a la nostra dreta en direcció sud baixant al costat del llit normalment sec de la Riera de Vallserena. Al poc comença l’asfalt i ja entrem a l’urbanització de Vallserena.

0,50 h. Seguim el camí asfaltat que ressegeuix la riera. Passem per davant de la pista d’accés a Cal Gol Vell, mas que resta a la nostra dreta. Continuem per carrer de l’urbanització en direcció sud.

0,55 h. Passem per davant de la pista d’accés a Cal Gol Nou, mas que resta a la nostra dreta. Continuem per carrer de l’urbanització en direcció sud.

1,00 h. Bifurcació de vials. Aquesta es l’entrada principal de l’urbanització. Ignorem el carrer ascendent de la nostra esquerra i seguim per vial d’accés principal direcció sud, just al costat de la riera que acostuma a estar eixuta.

1,20 h. Passem per davant de la pista d’accés al mas de Can Tona, mas que resta a la nostra dreta. Continuem per carrer de l’urbanització en direcció sud.

1,25 h. Bifurcació. Neix un ample vial pavimentat a la nostra dreta que seguirem en sentit ascendent vers a l’oest. És el camí de can Tona que ens portarà cap al barri de can Derrocada.

1,30 h. Torrent de l’Abellar (que acostuma a estar sec) a l’alçada d’aquest sot o vall secundària deixem el vial asfaltat i prenem una pista de terra horitzontal a la nostra dreta que orienta les nostres passes vers al nord. El camí ens deixarà al carrer Sant Bernat. El travessem i baixem al sot seguint el caminet amunt. Una nova cruilla. Girarem a l'esquerra. Tornarem a travessar un nou torrent, el torrent dels Erms.

1,35 h. Després de creuar el torrent, girem a la dreta i el camí fa un revolt i veurem unes escales de 100 graons. Les pugem. Ens deixaran al carrer del Sui i cap a la dreta anem fins a l'avinguda de Sant Elies. Des d'allà anirem a la plaça de l'Ajuntament i baixarem les escales cap al carrer Nou. Girarem pel carrer Montseny i anirem cap al restaurant can Noguera i carretera amunt fins a travessar el pont de la riera de Vilamajor.

1,45 h. Pugem l'empedrat de pedra i ja som a la Mongia, just davant de l’església de Sant Pere de Vilamajor, donant per finalitzada la ruta de la Vallserena.

 

Consells: Podeu fer la mateixa ruta en sentit antihorari i serà de dificultat una mica més forta (però no gaire). La Ruta de la Vallserena enllaça amb altres rutes, així que us podeu fer un itinerari a mida. Gaudiu de Vilamajor!

Darrera actualització: 19.01.2022 | 11:24