La Vallserena

La Vallserena és una preciosa vall per on passa la riera del mateix nom. Per arribar-hi ens haurem d'enfilar a la carena de les Tres Termes, que la separa del centre de Sant Pere de Vilamajor.

Característiques del sender

Pictograma: Magenta amb una pinya
Tipologia: Circular

Distància: 7Km
Durada: 1h 45 min
Dificultat en sentit horari: Baixa
Dificultat en sentit antihorari: Mitja
Connexions amb altres rutes: PR-C 139 Sender del Pi Novell, SL-C 126 Sender de la Plana de Vilamajor, Ruta del Roure Gros, Ruta del Camp Gran, Ruta de les Tres Termes i Ruta de les Brugueres.

Descripció del recorregut (sentit horari):

Itinerari: 0,00 h. Església de Sant Pere de Vilamajor. Essent davant de l’església i del punt d’informació de la Mongia, prenem el carrer del costat del temple i baixem pel carreró a la dreta fins a la plaça de l'església fins al restuarant de Can Pau.

0,03 h. Bifurcació. Girem a l'esquerra i baixem pel carrer Ripoll.

0,04 h. Bifurcació. Girem a l'esquerra seguint el camí principal que passa per can Vesa.

0,06 h. Bifurcació. Seguim recte i baixem pel camí cap a l'esplanada de davant de l'Institut de Vilamajor (deixem can Fou a la nostra dreta).

0,10 h. Travessem el pont cap a l'avinguda de Sant Elies. Girem a l'esquerra fins que el camí es transforma en camí. Continuem recte.

0,15 h. Can Llinars. Bifurcació. Seguim recte. Deixem can Ribes a l'esquerra. Seguim el camí fins a una nova cruïlla coneguda com la "parada de la llet".

0,23 h. Seguim el camí gira a la dreta i s'enfila seguint el rètol indicador: “camí de Sant Elies”. Deixem dons el traçat del PR i comencem a guanyar alçada vers al E.N.E.

0,25 h. Cruïlla. Estem davant del mas de Can Saltimbanqui. Seguim la nova pista transversal vers a la nostra esquerra en direcció nord.

0,26 h. Brancal secundari que surt vers a la nostra esquerra i que obviem per continuar per l’ample pista.

0,30 h. Can Vidal. Gran mas que resta a la nostra esquerra. Bifurcació de pistes. Seguim tot recte en direcció nord. Suau pujada.

0,33 h. El Collet. Important cruïlla amb 4 pistes. Es el moment d’abandonar el “camí de Sant Elies” per seguir la pista de la nostra dreta que s’orienta vers al S.E. i que passa per sobre d’un bassa que resta enfonsada a la nostra dreta en mig de l’espessa vegetació.

0,36 h. Erms d’en Vidal. Un camí transversal acompanyat de dues sendes a dreta i esquerra, neixen al marge esquerra de la pista principal. Seguim tot recte ignorant aquesta curiós trencall triple.

0,40 h. Senda que neix a la nostra dreta i que ignorem per seguir per la pista principal.

0.41 h. Pista descendent que neix a la nostra dreta i que també obviem per continuar tot recte en direcció est. Tram horitzontal.

0,45 h. Els Tres Termes. Bifurcació en forma de “T”. Seguim tot recte vers a l’est, tendència N.E. encara per terreny planer en mig del bosc, seguint l’ample pista.

0,47 h. Per la nostra dreta, donant-nos l’esquena, s’incorpora un corriol amb taques gorgues. Seguim tot recte per la pista.

 

0,50 h. A ma esquerra de la pista neix un nou corriol amb unes marques de pintura de color magenta. Ignorem també aquesta drecera i seguim per la pista que gradualment s’orienta vers al S.S.E. i comença a perdre alçada.

0,53 h. Pista secundaria que neix en perpendicular a la nostra dreta i que ignorem.

0,56 h. Nova pista secundaria, aquesta que neix en diagonal descendent a la nostra esquerra i que també obviem per continuar baixant per la pista principal en direcció S.S.E. No hi ha pèrdua possible.

1,03 h. Mas el Vilar. Anem a parar a una pista transversal. Seguim vers a la nostra dreta en direcció sud baixant al costat del llit normalment sec de la Riera de Vallserena. Al poc comença l’asfalt i ja entrem a l’urbanització de Vallserena.

1,23 h. Passem per davant de la pista d’accés a Cal Gol Vell, mas que resta a la nostra dreta. Continuem per carrer de l’urbanització en direcció sud.

1,25 h. Passem per davant de la pista d’accés a Cal Gol Nou, mas que resta a la nostra dreta. Continuem per carrer de l’urbanització en direcció sud.

1,26 h. Bifurcació de vials. Aquesta es l’entrada principal de l’urbanització. Ignorem el carrer ascendent de la nostra esquerra i seguim per vial d’accés principal direcció sud, just al costat de la riera que acostuma a estar eixuta.

1,29 h. Passem per davant de la pista d’accés al mas de Can Tona, mas que resta a la nostra dreta. Continuem per carrer de l’urbanització en direcció sud.

1,35 h. Bifurcació. Neix un ample vial pavimentat a la nostra dreta que seguirem en sentit ascendent vers a l’oest. Hi ha un lateral del vial reservat pels vianants i ciclistes.

1,43 h. Torrent de l’Abellar (que acostuma a estar sec) a l’alçada d’aquest sot o vall secundària deixem el vial asfaltat i prenem una pista de terra horitzontal a la nostra dreta que orienta les nostres passes vers al nord.

1,46 h. Coincidim amb un nou vial asfaltat. Estem a l’urbanització la Derrocada on coincidim amb l’itinerari de la “ruta circular”. Seguim vers a la nostra esquerra en sentit ascendent per pujar pel “carrer Sant Bernat”, el qual seguirem sempre per sortir de l’urbanització en direcció oest – N.O. – oest, tot passant per davant d’un gran mas que es un restaurant.

1,55 h. Havent sortit de l’urbanització resseguint el carrer de “Sant Bernat” anem a parar a la carretera d’accés a Sant Pere, ja dins del nucli urbà, que rep el nom de Passeig Lluis Companys. Seguim aquest vial urbà vers a la dreta i resseguint-lo ens durà de nou al proper punt de partida.

2,00 h. Ja hi som a la Plaça del Dret a Decidir, just davant de l’església de Sant Pere de Vilamajor, donant per finalitzada la ruta de la Vallserena.

 

Consells: Podeu fer la mateixa ruta en sentit antihorari i serà de dificultat una mica més forta (però no gaire). La Ruta de la Vallserena enllaça amb altres rutes, així que us podeu fer un itinerari a mida. Gaudiu de Vilamajor!

Darrera actualització: 17.06.2020 | 12:45