El Roure Gros

El Roure Gros és un arbre centenari a la part plana de Vilamajor en una carena envoltada de camps, boscos i uns vistes impresionants al Montseny i les serres del Samon i Palestrins.

Característiques del sender

Pictograma: Verda amb un roure
Tipologia: Circular

Distància: 2'6Km
Durada: 45 min
Dificultat en sentit horari: Baixa
Dificultat en sentit antihorari: Baixa
Connexions amb altres rutes: PR-C 139 Sender del Pi Novell, SL-C 126 Sender de la Plana de Vilamajor, Ruta del Camp Gran, Ruta de les Tres Termes, Ruta de la Vallserena i Ruta de les Brugueres.

Descripció del recorregut (en sentit horari):

Sortirem del punt d'informació de La Mongia, al peu del campanar de l'església. Ens enfilarem per l'avinguda de Quatre Camins deixant enrere el cementiri municipal. Quan trobem la creueta (magnífic mirador del poble) l'avinguda es convertirà en pista de terra. Quan trobem una cruïlla seguirem el camí de l'esquerra passant can Romaní. Uns metres seguint la carena trobarem una altra cruïlla: agafarem el camí que baixa a la dreta. El camí s'endinsarà en un bosc fins a trobar-nos una altra cruïlla que tornarem a triar el camí de la dreta. Un cop aquí només ens caldrà pujar un petit tram i ja veurem el Roure Gros i també veurem indicat el caminet que porta a la seva font.

Recorregut de tornada: El recorregut és circular, així que no tornarem per on hem vingut. Seguim el camí envoltat de camps a banda i banda guadint d'unes vistes excepcionals. Deixerem enrera can Bachs i can Met i seguirem camí amunt fins a trobar-nos altra vegada a "Quatre Camins". Des d'allà retornarem al poble. Podeu agafar el camí avall (recte) que us portarà al veïnat del Ripoll i d'allà a la plaça de l'església... o bé agafar el camí de la dreta que us tornarà a portar a la creueta i al cementiri. Bona ruta!

Consells: Podeu fer la mateixa ruta en sentit antihorari i serà de dificultat més baixa. La Ruta del Roure Gros enllaça amb altres rutes, així que us podeu fer un itinerari a mida. Gaudiu de Vilamajor!

Darrera actualització: 21.02.2018 | 11:38