Les Brugueres

El veïnat de Brugueres es un disseminat agrícola i ramader que es troba entre els barris de les Faldes del Montseny i el centre històric de Sant Pere de Vilamajor.

Característiques del sender

Pictograma: Lila amb una masia
Tipologia: Circular

Distància: 8'7Km
Durada: 2 h i 15 min 
Dificultat en sentit horari: Mitja-baixa
Dificultat en sentit antihorari: Mitja-baixa
Connexions amb altres rutes: PR-C 139 Sender del Pi Novell, SL-C 126 Sender de la Plana de Vilamajor, Ruta del Roure Gros, Ruta del Camp Gran, Ruta de la Vallserena i Ruta de les Tres Termes.

Descripció del recorregut (en sentit horari):

Sortirem del punt d'informació de La Mongia, al peu del campanar de l'església. Pujarem pel carrer de Brugueres fins dalt de la carena dels Quatre Camins. Allà agafarem el camí de cal Follor que ens baixarà al torrent per una passera i anirem a parar a un camí que travessa la granja de can Perera de Brugueres. Passada la granja, girarem a l'esquerra seguirem fins a trobar una cruïlla on girarem fort a la dreta gairebé 180 graus direcció ca l'Aleix. Seguim el camí prinicipal mentre voregem el pla del Bruguer fins a trobar el barri de Les Faldes del Montseny. Seguim pel carrer Orenetes, un tram del carrer de l'Arc, pel carrer Pirineus i girem a l'esquerra pel carrer de ca la Seca. Al final del carrer trobem un corriol que s'endinsa pel bosc. El corriol vorejarà els camps de ca l'Arenes i can Pau de Brugueres i ens deixarà al camí prinicpal del veïnat. Girem a la dreta pel camí i passarem per can Lipet, can Geroni, can Bruguera i cal Gall. Abans d'arribar a can Perera de Brugueres, girarem pel camí que trenca a mà esquerra que passa per una petita careneta entre els torrents del sot del Riu i de can Guri. Al cap poc girem a la dreta per un caminet que trenca a mà dreta, baixa i travessa el torrent de can Guri. El caminet s'enfila per un bosquet cap a la serra del Secà. A l'arribar a la carena girem a l'esquerra cap al Camp Gran. Allà, en la cruïlla, agafem el camí direcció a can Ribes. Travessem la riera de Vilamajor i pugem fins arribar a la cruïlla on trobem el camí del Pla. Girem a la dreta. Baixem passant pel costat de can Ribes i can Llinars, direcció al nucli urbà de Sant Pere de Vilamajor. Des de l'avinguda de Sant Elies, girem a l'esquerra direcció a l'Institu Vilamajor i, des d'allà, anem pel camí de can Fou cap al carrer Ripoll, plaça de l'església. Pugem per la pujada de l'església fins arribar, finalment, a la Mongia. Bona ruta!

Consells: Podeu fer la mateixa ruta en sentit antihorari i serà una ruta diferent. La Ruta de les Brugueres enllaça amb altres rutes, així que us podeu fer un itinerari a mida. Gaudiu de Vilamajor!

Darrera actualització: 17.06.2020 | 12:45

Imatges