El Camp Gran

El Camp Gran és una zona agrícola entre carenes amb un gran valor paisatgísitic des d'on veurem vistes a les muntanyes de Vilamajor i el Montseny.

Característiques del sender

Pictograma: Blava amb blat
Tipologia: Circular

Distància: 4'3Km
Durada: 1h 15min 
Dificultat en sentit horari: Baixa
Dificultat en sentit antihorari: Baixa
Connexions amb altres rutes: PR-C 139 Sender del Pi Novell, SL-C 126 Sender de la Plana de Vilamajor, Ruta del Roure Gros, Ruta de les Brugueres, Ruta de la Vallserena i Ruta de les Tres Termes.

 

Recorregut (en sentit horari):

0,00 h. Església de Sant Pere de Vilamajor. Essent davant de l'església i del punt d'informació de la Mongia, prenem el carrer del costat del temple i pugem pel segon carreró a la nostra esquerra que inicia una ferma pujada. Al poc passarem per davant de l'antiga casa consistorial.
0,03 h. Bifurcació. En aquest punt el vial pavimentat dona pas a dues pistes de terra. Seguim el brancal de la dreta. Pujada constant. Mica en mica ens allunyem del poble i passem pel costat de les darreres cases disperses del nucli urbà.
0,10 h. Els Quatre Camins. Important nus on en veritat s'uneixen 5 pistes. Deixem un primer brancal de l'esquerra, el de dreta i el que continua tot recte i seguim pel segon que neix l'esquerra seguint les indicacions del rètol que ens informa que aquest es el camí a "Can Panxa". Pugem de manera molt suau i poc significant pel mig del bosc. Comença aquí la travessia de la Serra del Secà. Aviat deixem a la nostra esquerra un gran dipòsit de ciment.
0,14 h. Deixem a la nostra esquerra un camí en desús i a la nostra dreta una senda per continuar tot recte per l'ample pista vers al nord.
0,16 h. Nova bifurcació perpendicular que neix a la nostra esquerra i que ignorem. Tot seguit passem pel costat d'una bassa, que si be està envoltada per un filat o xarxa que no permet l'accés, si que val la pena apropar-se per veure-la i fer-li fotos.
0,19 h. Passem per davant de la nova casa de Can Huesca, que queda a la nostra esquerra. Deixem el bosc i sortim a terreny obert amb conreus a la part de ponent. Seguim per l'ample i horitzontal pista direcció nord.
0,23 h. Trifurcació en forma triangular. Seguim la pista que segueix vers a la nostra esquerra en direcció N.O. seguint les indicacions del rètol que ens informa que aquest es el "camí de Can Panxa".

0,28 h. Bifurcació. Seguim l'ample pista de la dreta en direcció nord. Tram horitzontal.
0,30 h. A ma esquerra neix una pista secundaria que perd alçada i que obviarem per seguir tot recte vers al nord.
0,32 h. Can Panxa. Conjunt de cases. Bifurcació. Seguim vers a la nostra dreta en direcció N.E.
0,34 h. Un camí se'ns incorpora des del bosc de la nostra esquerra. Coincidim aquí amb el PR C-139. Seguim tot recte per la pista que ara comença a perdre alçada.
0,36 h. Bifurcació vers a la nostra esquerra que ignorem, ja que es l'accés a Can Pau Filbà, la pista ara voreja pel costat de les construccions i la bassa de Can Gras d'Avall. Curiosament les marques de PR ens conviden a passar pel ben mig dels masos, però una cadena amb un rètol que ens recorda que entrem en propietat privada ens farà ser prudents i seguir per la pista ample que voreja el conjunt de les construccions, per tornar a trobar-nos a l'altre costat amb les marques de PR.
0,38 h. Bifurcació. Seguim vers a la nostra dreta en direcció sud. Indicadors del PR.
0,40 h. Pont per sobre de la Riera de les Canyes. Tram horitzontal amb tendència a una suau pèrdua d'alçada.
0,43 h. Nova bifurcació. Deixem el brancal que surt a la nostra esquerra en diagonal i seguim tot recte en direcció sud. Aviat passem pel costat del mas de Can Ribes que resta a la nostra dreta.
0,47 h. Can Llinars. Pista transversal que creuarem per seguir tot recte vers al sud.
0,53 h. Novament creuem una pista de manera transversal. Continuem vers al sud, per terreny molt planer, sense modificar el sentit de la marxa. Poc després comença l'asfalt, ja hi som a les estivacions del casc urbà del poble. Barri del Pla. Transitem per l'anomena't "carrer del camí de Sant Elies".
0,59 h. Carrer transversal que seguim vers a la dreta en direcció oest. Es el carrer Llobera. Creuem per un pont la riera de les Canyes i seguim vers a ponent passant per davant de les escoles que queden a ala nostra dreta. Al final del vial asfaltat neix una pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra. Indicador del P.R.
1,08 h. Deixem ambdues bifurcacions a dreta i esquerra per continuar tot recte vers al sud. Indicadors del PR.
1,13 h. Anem a parar de nou a un vial asfaltat. Pugem per l'anomena't carrer Ripoll, estem a tocar de l'església.
1,15 h. Església de Sant Pere de Vilamajor. Ja hi som de nou al punt de partida.Bona ruta!

Darrera actualització: 21.02.2018 | 11:43