Comunicat sobre el procés de cessament de l’activitat de Pinsos Picart

Dimarts, 19 de febrer de 2019 a les 00:00

En motiu de l’exhauriment dels terminis per al cessament de l’activitat de Pinsos Picart al centre de Sant Pere de Vilamajor, l’ajuntament en compliment del planejament urbanístic vigent i de la regulació de les activitats manté la determinació d’aconseguir el tancament definitiu de l’activitat de la fàbrica i el posterior enderrocament del complex. 

En el present mandat, i en exercici de les seves obligacions, l’ajuntament ha interposat les sancions corresponents al que estableix el Pla Urbanístic. D’aquestes sancions, se n’han pagat algunes, mentre que en d’altres casos l’empresa ha posat recursos contra les sancions. El conflicte urbanístic, doncs, entra en el terreny judicial i la resolució d’aquest cas s’escapa dels temps que voldria l’ajuntament.

Ens consta que Pinsos Picart ja ha iniciat la construcció d’un nou centre de producció a Llinars del Vallès, amb la compra de 80 mil metres quadrats d’un polígon en aquesta població. La construcció de la nova fàbrica, però, s’ha endarrerit per traves administratives relacionades amb els terrenys destinats al traçat de l’AVE. També estem informats de la voluntat de l’empresa de completar el trasllat. Esperem que, tal com es preveu, l’estiu del 2020 es posi en marxa la nova fàbrica i que, tal com s’ha anunciat, es preservin tots els llocs de treball que avui formen la plantilla de Pinsos Picart.

Segons l’alcaldessa, Pamela Isús: “S’està assolint el repte de la legislatura de culminar el cessament de l’activitat de Pinsos Picart al centre del poble i el trasllat a una nova ubicació. Amb això solucionem el problema urbanístic més important dels últims anys a Sant Pere. En el proper mandat, per tant, haurem recuperat un espai per a habitatges, amb el percentatge d’habitatge social que correspongui, i zona verda al centre del poble”.

 

Darrera actualització: 19.02.2019 | 12:07

Imatges