Finalitzada la XXVIIIa edició del Vilamagore Medieval

Dilluns, 8 de novembre de 2021 a les 17:00

Aquest cap de setmana del 6 i 7 de novembre, Sant Pere de Vilamajor ha celebrat la XXVIIIa edició de la festa del Vilamagore. Aquesta festa va ser una de les primeres festes medievals de Catalunya i ja fa prop de trenta anys que se celebra any rere any, amb l’única interrupció del 2020 a causa de la pandèmia.

Es tracta d’una gran festa que, gràcies a més de 300 voluntaris, ens porta a un viatge en el temps al Vilamagore medieval del segle XII quan els comtes de Barcelona estiuejaven al castell de Vilamajor.

Aquest era el primer gran esdeveniment que es realitzava a la comarca després de les fortes restriccions sanitàries i hem pogut comprovar que la gent tenia ganes de sortir de casa. L’afluència ha estat molt alta i sostinguda durant tot el cap de setmana. Prop de 5000 visitants diaris han passat pel mercat i escenaris de la festa que incloïen justes de cavallers, combats d’espases i arquers, concerts, espectacles de teatre de carrer, música, danses, taverna, cau de bruixes, zona màgica, bugaderes, torneig de bèlit, l’arribada dels comtes de Barcelona, el sometent de la pesta... en qualsevol racó de la festa es podria trobar alguna activitat.

El fil conductor de la festa són les actuacions teatrals que recreen escenes de la novel·la “Confidències d’una reina” de l’escriptora Teresa Sagrera, dirigits per Jaume Baucis, que narren les estades del comte Ramon Berenguer IV i la reina Peronella d’Aragó en aquest racó privilegiat del Montseny.

El director artístic del Vilamagore Medieval, Isaac Morera, descriu l’edició d’enguany com “l’èxit de tot un poble”. Tot el poble s’ha bolcat en què es pogués tornar a celebrar. Feia un any que s’estava organitzant la festa i s’havien plantejat diversos escenaris segons les restriccions sanitàries que podien estar vigents: menys parades i més espaiades al mercat, obligació de portar mascareta, prohibició de menjar dins del recinte (a excepció de la taverna), aforament limitat a dins de l’església, etc.

Des del Govern Municipal, agraeixen la participació de tot el voluntariat i els equips de persones que cada any dediquen tot el seu esforç i generositat, per poder fer possible una edició més, la màgia del Vilamagore Medieval. Als actors/actrius, taverners/es, dansaires, guerrers i guerreres, timbalers, la coral, arquers, talleristes, paradistes i per aquells que treballen a l’ombra, logística, la brigada, cosidores, guàrdia municipal, Protecció Civil i els ADF.


Els voluntaris i la brigada municipal ja estan desmuntant la festa, mentre que Govern, entitat i voluntaris, estan agafant força per preparar la XXIX edició.

 

Visca Vilamagore!

 

Darrera actualització: 08.11.2021 | 18:59