15 de juny: Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans

Dilluns, 15 de juny de 2020 a les 00:00

L’any 2011, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 15 de juny com a Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans.

El maltractament a les persones grans és un problema social mundial que afecta la salut, la dignitat i els drets humans de milions de persones a tot el món. És per tant, necessari prendre consciència del seu abast i gravetat, i actuar per sensibilitzar, prevenir, protegir i atendre aquests casos. A més, el context actual dificulta la visibilitat d’aquesta problemàtica social i requereix una especial mirada per poder-la detectar.

Les situacions de maltractament es poden donar en l’àmbit domèstic, però també en l’àmbit institucional, tristament d’actualitat per la dramàtica situació viscuda per la pandèmia de Covid-19.

Per aquest motiu, el Consell Comarcal del Vallès Oriental s’ha adherit a la Campanya “DESTAPA-HO, tu POTS!”, que pretén sensibilitzar sobre la importància de denunciar qualsevol indici de maltractament a una persona gran.

Es tracta d’una gran iniciativa que ha fet què Consells Consultius de la Gent Gran, tècnics comarcals, el Consell de la Gent Gran i l’Oficina de Gent Gran Activa, s’hagin unit per treballar conjuntament per combatre els maltractamenst a les persones grans!!!!!

Us deixem el link amb la publicació a la página web del Consell Comarcal i el vídeo de la Campanya. http://www.vallesoriental.cat/actualitat/noticies/el-consell-comarcal-sahereix-a-la-campanya-destapa-ho-tu-pots-contra-els-maltractaments-a-les-persones-grans.html

Darrera actualització: 15.06.2020 | 13:41