8 DE MARÇ DE 2019, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Dimecres, 6 de març de 2019 a les 00:00

“Municipis feministes”: El 8 de març de 2019 es compleix just un any de l’esclat sense precedents de les mobilitzacions feministes de seguiment multitudinari. Els carrers dels nostres pobles i ciutats van ser l’escenari d’aquesta revolució protagonitzada per dones amb tota la seva diversitat: dones grans, joves, migrades, lesbianes, transsexuals... i aquest 8 de març ho tornarem a fer.

Aquesta gran mobilització ha permès posar sobre la taula el que fa temps que reivindiquem, que és que el feminisme és necessari i central com a motor de canvi social, que permeti el ple exercici dels drets de les dones en tots els àmbits de la vida. I ha fet aflorar moltes situacions de desigualtats i violències que patim les dones, cada dia, com són les violències sexuals, amb un degoteig constant de denúncies per agressions sexuals i per violència masclista, amb un nombre massa elevat de dones assassinades, perquè una sola víctima ja és massa.

Volem viure lliurement i que la sororitat esdevingui el centre de les nostres vides. I apel·lem als homes en aquesta lluita, al seu compromís, a ser subjectes actius en l’erradicació del sistema patriarcal que ens oprimeix.

En un any d’eleccions municipals, cal destacar que encara estem lluny d’assolir la paritat real també en aquest àmbit. Sols el 35,54% dels electes són dones, el 19% d’alcaldies estan encapçalades per dones. Es fa evident la necessitat de treballar conjuntament per aconseguir uns municipis cada cop més paritaris i feministes en tots els aspectes, i això ha de començar necessàriament per qui els representa.

És més important que mai destinar energies i recursos a la força transformadora de les polítiques locals i que aquestes incorporin valors del feminisme entre els seus principis orientadors per tal de derrocar les desigualtats patriarcals en tots els àmbits i des de les seves arrels. Per generar, des del món local, polítiques transformadores, feministes i interseccionals.

Avancem cap a uns municipis feministes!

Darrera actualització: 06.03.2019 | 12:31