Declaració del govern davant dels problemes d'escombraries

Dimecres, 10 de juliol de 2019 a les 13:00

Davant dels incidents ocorreguts en els últims mesos el Govern de Sant Pere volem explicar a la ciutadania els motius que els han provocat.

El passat mes de febrer la concessió del servei va canviar d’empresa i la guanyadora de la licitació va estar Innovia Coptalia. Qualsevol canvi en un servei com la recollida d’escombraries no és fàcil a cap municipi, ja que és un servei amb grans característiques tècniques i organitzatives.

A aquest fet, li afegim que el camió que tenim és molt antic i ens esta donant molts problemes tècnics i constantment s’ha de reparar, l'última vegada ha estat aquest dilluns i a mig servei van haver d’aturar-se, per això no es va acabar la recollida aquest dia i va ocasionar l’acumulació de moltes deixalles. El nou camió arribarà aquest mes de Juliol i esperem que a partir d’aleshores el servei no es vegi interromput.

L’altre fet que esta ocasionant molt malestar, és un conflicte treballadors – empresa (Innovia). Aquests no estan contents amb les noves condicions laborals i davant de l’amenaça de vaga per part dels treballadors, l’Ajuntament esta fent de mediador entre Innovia i els seus treballadors per tal que arribin a un acord empresa i treballadors i no es vegi afectat el servei. Les modificacions de les condicions laborals dels treballadors són ocasionades per les reparacions del camió que provoca un canvi en el horari de la seva jornada laboral. Com sabeu, el personal de les concessions de les administracions públiques és subrogat per la nova concessionària i això crea sempre uns desajustos amb els treballadors. Demà dia 11 de juliol, tenim reunió amb l’empresa i esperem arribar a un consens per tal d'evitar la convocatòria de la vaga.

Un altre problema que ens hem trobat ha estat la substitució dels contenidors nous, no ha estat tan ràpida com esperàvem i al no tenir contenidors de substitució en alguns punts falten contenidors per poder complir amb la capacitat necessària per el volum d’habitatges. Aquest problema també s’anirà resolen en els propers mesos.

 

A banda de tots aquests problemes interns del servei, ens trobem amb un greu problema al municipi que és l’INCIVISME d’alguns ciutadans. És per això que volem fer una crida a la ciutadania perquè ens ajudi a mantenir el poble net. Si veieu algú que deixa trastos, restes de poda o escombraries fora dels contenidors aviseu a la Guàrdia Municipal donant el número de matricula del cotxe infractor. Amb aquesta informació en tenim prou. No cal que us identifiqueu si no voleu. Així podrem prendre mesures amb els incívics i fer una campanya més curosa de conscienciació.

També un demanem que per a la resta de poda fer servir les bosses que ven l’ajuntament a diversos punts de venta i que truqueu al telèfon gratuït 900 878 452 perquè us la passin a recollir. Per als trastos també tenim un servei de recollida a domicili, trobareu la informació a la web.

Entre tots podem millorar , tot i que en aquests moments la part més important és de l’Ajuntament, vosaltres també podeu ajudar-nos!

Darrera actualització: 10.07.2019 | 14:00

Imatges