El Govern de Sant Pere de Vilamajor, vol donar informació en referencia al PAU 6 Bisbat-Eixample, per aclarir els comentaris i actes ocorreguts en els últims dies.

Dimarts, 17 de novembre de 2020 a les 00:00

El projecte del PAU 6-Eixample va començar amb el conveni entre el Bisbat i l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor, per tal d’arribar a un acord de compensació i evitar la construcció d’habitatges aïllats al sector de La Rectoria. L’any 2009 es va aprovar la modificació puntual de les normes subsidiàries (NNSS), amb la finalitat de salvar el patrimoni dels Camps de la Rectoria (camp dels cavalls, camp de les escultures i l’escenari natural) cedint al bisbat una altra ubicació, ja que les NNSS del 1987, permetien al Bisbat l’edificació d’aquest espai.

El POUM va ser iniciat l’any 2005 amb la participació ciutadana a través del Consell del Poble i el grup de treball de la Comissió d’Urbanisme, creada per aquests mateixos.
El POUM va ser aprovat finalment l’any 2012.

El 12 de juny del 2017 es va aprovar la modificació del projecte PAU 6 Bisbat-Eixample per actualitzar els preus en Junta de Govern Local, on hi estaven convidats tots els Grups Municipals que no estaven a govern. Volem i CIU tenien accés a tota la informació i no van mostrar la seva disconformitat amb el projecte.

El passat dia 26 d’Octubre van començar les obres d’urbanització del PAU6-Eixample. Aquesta actuació s’havia d’executar dins del primer sexenni des de l’aprovació del POUM, per donar compliment al conveni signat amb el Bisbat.

L’Ajuntament, amb el sistema de cooperació, ha fet de gestor d’aquesta actuació, licitant les obres, amb totes les despeses a càrrec dels propietaris a través de quotes urbanístiques.

Seguint la recomanació del Departament de Cultura de la Generalitat, el tècnic que va venir a visitar les obres, tot i dir-nos que en aquest àmbit, que està fora de La Força, no hi ha cap element catalogat ni amb afectació arqueològica; sota la seva recomanació, s’ha contractat un arqueòleg per tal de verificar la no afectació dins de l’actuació de l’obra.

Respectem l’opinió i la lliure manifestació de tothom, però rebutgem els actes vandàlics ocorreguts. Demanem, igualment, respecte per el patrimoni urbà i no fer-lo malbé amb sprays. El cost de netejar aquestes pintades es pagarà amb pressupost municipal que nodrim tots i cadascú de nosaltres.

Demanem a la ciutadania que no entrin dins l’àrea de les obres per tal de preservar la seguretat física de tothom i el material propietat de l’empresa contractada.

 

Govern de Sant Pere.

 

 

 

 

Darrera actualització: 17.11.2020 | 13:59

Imatges

 002_ACTA_DE_JUNTA_DE_GOVERN_2017-0011  003_ACTA_DE_JUNTA_DE_GOVERN_2017-0011  004_ACTA_DE_JUNTA_DE_GOVERN_2017-0011