El regidor de turisme Antoni Carbonell assisteix a la presentació del catàleg “50 propostes de turisme de compres”

Dijous, 3 d'octubre de 2019 a les 00:00

Una trentena de persones relacionades amb el comerç i el turisme de la comarca van assistir a la presentació del catàleg  “50 propostes de turisme de compres” que es va celebrar a l’Espai Can Rius de Caldes de Montbui.

Aquest nou catàleg té per objectiu donar visibilitat a aquelles botigues i establiments de la comarca que compten amb alguna singularitat, ja sigui pel tipus d’establiment o pel tipus de producte que ofereixen.

El contingut és fruit del treball consensuat de la Taula Shopping, de la qual en formen part, a més del Consell Comarcal, ajuntaments de la comarca i associacions de comerciants, encapçalats per PIMEC Comerç.

A la publicació es presenta una selecció de 50 propostes de compres recollides en sis eixos comercials, que agrupen els municipis de la comarca. Aquests eixos s’han definit per proximitat geogràfica i facilitat d’accés. Dins de cada eix comercial, s’hi detallen les diferents propostes, com són, botigues, activitats turístiques, activitats formatives i productes tradicionals, així com els mercats sedentaris i no sedentaris. A la part final del catàleg es poden trobar productes tradicionals, associacions, agrobotigues i fires i esdeveniments, que també es poden consultar més detalladament al web de www.turismevalles.com. La publicació també inclou un mapa central que ubica les diferents propostes.

La publicació 50 propostes de turisme de compres s’afegeix al material editat pel Consell Comarcal destinat a fires i esdeveniments: 50 propostes de turisme de natura50 propostes de turisme cultural50 propostes de turisme gastronòmic i 50 propostes de turisme en família, a més del Mapa turístic del Vallès Oriental.

El conseller de turisme, Carles Fernández, va destacar la rellevància del turisme com a activitat econòmica de la comarca i ha proposat com a nova línia de treball una coordinació entre les diferents temàtiques vinculades al sector turístic, per elaborar un producte multi-temàtic. El conseller  va afegir que “el repte ara és que els ajuntaments estructurin l’oferta comercial dels municipis, connectant els petits comerços amb el sector turístic i, d’aquesta manera, poder oferir un producte turístic de compres per a tota la destinació municipal”

Per la seva part, el president de PIMEComerç Vallès Oriental, Carles Gironès, ha destacat “el gran treball de col·laboració entre el sector públic i el sector privat” i ha afegit que “la publicació del catàleg que es presenta amb les 50 propostes de turisme de compres de la comarca del Vallès Oriental, innovadora i única en l’àmbit comarcal, és la mostra perfecta de què sumar forces dona resultats exitosos". En aquest sentit, també ha mostrat satisfacció pel fet que la Taula de Turisme de Compres segueixi treballant per dotar de continuïtat i contingut a la tasca realitzada al llarg d’aquests quatre anys.

La regidora de turisme de Caldes de Montbui, Carme Germà, ha donat la benvinguda a Caldes i ha felicitat tot l’equip per la publicació i ha remarcat la importància del sector turístic al municipi i, especialment, el sector comerç. Així mateix, ha emfatitzat en la necessitat de seguir treballant en aquesta línia.

El catàleg 50 propostes de Turisme de compres també està previst que l’any que ve s’editi en anglès i francès, igual que la resta de publicacions. La guia també es podrà consultar a www.turismevalles.com en un futur.

Darrera actualització: 03.10.2019 | 11:32

Imatges

cartell logo