L'11 d'agost se celebrarà el tradicional aplec de Santa Susanna de Vilamajor

Dimecres, 29 de juliol de 2020 a les 00:05

Un any més, el veïnat més septentrional de Sant Pere de Vilamajor celebrarà la seva festa patronal amb l'aplec a l'esglesiola de Santa Susanna. El programa de l'aplec serà una missa a les 12h del migdia i un aperitiu popular. Per complir amb les mesures de seguretat sanitàries, es demana respectar la distància social i portar mascareta en tot moment. L'aperitiu se servirà en porcions indidulals.

Al veïnat de Santa Susanna, davant mateix de Mas Joan. El camí està senyalitzat des del poble de Sant Pere de Vilamajor. També des del poble del Montseny i de Sant Esteve de Palautordera.

Santa Susanna és una petita església muntanyenca situada a l'extrem nord-est del terme, en el veïnat del mateix nom. Va adquirir la categoria de parròquia durant l'edat mitjana. És comú sentir anomenar-la erròniament ermita, però mai va tenir ermità.

L'edifici actual fou edificat el 1683 reaprofitant elements de l'edificació primitiva, situada més al nord. Es tracta d'un temple petit de 12x7 metres d'una sola nau amb volta apuntada i campanar quadrat . De la rectoria que es va construir al costat, només en queda alguna resta.

 

Darrera actualització: 29.07.2020 | 12:58

Imatges

ass goig