La nova zona de baixes emissions que entra en vigor a partir de l'1 de gener de 2020

Diumenge, 29 de desembre de 2019 a les 00:00

El proper 1 de gener de 2020 entra en vigor la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de forma permanent. Això afectarà especialment a totes aquelles persones que vulguin accedir a Barcelona, i alguns municipis de la seva àrea metropolitana, i no tinguin un vehicle amb l'etiqueta ambiental de la DGT.

Què és la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona?

És una àrea protegida de més de 95 km2 per on no poden circular-hi els vehicles que no disposen del distintiu ambiental de la DGT. És una mesura per lluitar contra la contaminació de l’aire provinent dels vehicles a motor i per protegir així la salut de les persones.

  • Quan? A partir de l’1 de gener de 2020.

  • Horaris: Feiners, de dilluns a divendres de 7.00 a 20.00 hores.

  • Sancions: A partir de l’1 d’abril de 2020.

  • Exempcions: Vehicles de persones amb mobilitat reduïda, serveis d'emergències i serveis essencials, i vehicles de persones amb malalties que els condicionen l’ús del transport públic.

  • Més informació: Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona

 

Quina àrea inclou la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona?

La Zona de baixes emissions Rondes Barcelona engloba els municipis de Barcelona (a excepció de la Zona Franca - Industrial i els barris de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes), l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i parts d'Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

 

Quins vehicles no poden circular dins la ZBE? 

A partir de l’1 de gener de 2020, a dins la ZBE Rondes de Barcelona no hi poden circular els vehicles més contaminants, és a dir, aquells als quals no correspon cap distintiu ambiental de la DGT (Zero, Eco, C i B).

Concretament, i durant el 2020, els vehicles que no poden circular són turismes (M1) i motocicletes i ciclomotors (L) que no tenen distintiu ambiental de la DGT. Correspon a:

  • Turismes de benzina anteriors a la norma Euro 3 i els dièsel anteriors a la norma Euro 4
  • En el cas de les motocicletes i ciclomotors (L), els anteriors a la norma Euro 2

De 20.01 a 6.59 hores, de dilluns a divendres en dies laborables, i les 24 hores dels caps de setmana i dels dies festius, tots els vehicles sense distintiu ambiental estan autoritzats a circular dins la ZBE Rondes de Barcelona.

Darrera actualització: 31.12.2019 | 09:08