La pàgina web municipal disposa d'un nou apartat d'informació dels tràmits per declarar habitatges d'ús turístic

Dilluns, 12 d'agost de 2019 a les 00:00

Per tal d'orientar millor als propietaris dels habitatges d'ús turístic, la pàgina web municipal disposa d'un nou apartat amb informació de la normativa i dels tràmits per a la declaració d'aquests habitatges. Hi podeu accedir clicant aquest enllaç.

Si tens una casa o pis en lloguer per dies o setmanes, ets titular d’un habitatge d’ús turístic (HUT) i tens el deure de complir amb la normativa de turisme.

Què és un habitatge d'ús turístic?

Són aquells habitatges el propietari dels quals els cedeix a tercers, per un període màxim de 31 dies, dues o més vegades l'any a canvi d'un preu. Les empreses o professionals que els lloguen estan obligats a comunicar el seu ús turístic a l'ajuntament del municipi on estiguin ubicats. L'ajuntament els inscriurà d'ofici en el Registre de Turisme de Catalunya (RTC). Gràcies a aquesta comunicació, els propietaris dels habitatges es beneficien de la difusió i promoció turística que realitza la Generalitat a través de la Guia oficial d'allotjaments turístics i el portals oficials de promoció turística.

Darrera actualització: 12.08.2019 | 09:05