L’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor s’adhereix al Manifest sobre la suficiència financera dels ens locals.

Divendres, 14 d'agost de 2020 a les 00:00

L'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor s'ha adherit al manifest, en forma de “moció per a la suficiència financera dels ens locals” que presentat per l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

Després de donar-se a conèixer l’acord entre el Gobierno i la FEMP, i aprovar-se mitjançant Reial Decret Llei, totes dues entitats municipalistes han volgut expressar el seu rebuig a la mesura, que lluny de flexibilitzar la regla de despesa i permetre que els Ajuntaments i la resta d’ens locals puguin disposar dels seus romanents i estalvis per destinar-los a la reactivació socioeconòmica, fixa que s’hauran de prestar a l’Estat, que els retornarà en un termini de quinze anys.

Al mateix temps, el municipalisme català segueix instant a la Generalitat per tal que creï un fons de cooperació extraordinari i incondicionat per als ens locals, dotat amb un mínim de 150 M€ pel 2020, i 150M€ pel 2021, amb l’objectiu de donar resposta, des de l’administració més propera al ciutadà, a les mesures necessàries per reactivar les economies locals i atendre les noves necessitats socials que ha generat la pandèmia.

Els estalvis acumulats pels Ajuntaments, ens pertanyen, i han de servir per fer front a la reactivació socioeconòmica i social des de la proximitat, des de la gestió dels propis ajuntaments com a primera porta d’accés i de servei a la ciutadania.

Així doncs, l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor s'adhereix a la moció sobre la suficiència financera de l'ens local. signada pels Grups Municipals d'ERC, ISP i JxCAT.

 

Darrera actualització: 14.08.2020 | 11:13