Les obres de restautació de la Torre Roja s'enllestiran, previsiblement, entre finals d'any i principis del 2024

Dilluns, 18 de setembre de 2023 a les 00:05

La Torre Roja és el campanar romànic de l’església de Sant Pere de Vilamajor, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Aquest monument gairebé mil·lenari necessitava, després de tants segles, una restauració urgent: esquerdes, falta de morter de calç que subjectessin les pedres… i ha estat enguany, gràcies a dues subvencions de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona que s’ha pogut posar fil a l’agulla.

Les obres de restauració són molt exhaustives per aconseguir un doble objectiu: per una banda, garantir la conservació del monument (reparacions de patologies, substitucions de pedres danyades, eliminació d’arrels…). I per altra banda, dotar-lo de mesures de seguretat i renovació de les instal·lacions obsoletes per poder-la fer visitable per la ciutadania.

Les obres es realitzen amb molta cura, per experts, utilitzant materials i tècniques artasenals. La gran quantitat de patologies que presenta la torre fa que els terminis d’execució de l’obra no es puguin accelerar ni reduir.

És una llàstima que les obres no hauran acabat per la festa del Vilamagore medieval, però aprofitar les subvencions era una oportunitat única per poder salvar la Torre Roja i per poder-ne gaudir molts segles més. Esperem que aviat, a principis del 2024, podrem començar a fer-hi visites guiades.

Us anirem informant.

Darrera actualització: 18.09.2023 | 17:19

Imatges