Més de 15000 persones van visitar el 30è Vilamagore Medieval

Dilluns, 6 de novembre de 2023 a les 00:00

El primer cap de setmana de novembre Sant Pere de Vilamajor ha celebrat la 30a edició del Vilamagore Medieval. La primera edició es va realitzar el 1993 i la festa va comptar amb la representació del retaule teatral "Presència Històrica et Feyts de Vilamagore", obra de Francesc Bardera. Actualment, el fil narratiu de la festa segueix la novel·la "Confidències d'una reina", de l'escriptora vilamajorenca Teresa Sagrera, adaptat per Jaume Baucis.

Enguany el Vilamagore ha ampliat notablement el l'espai del recinte amb més mercat al carrer dels Lledoners, un nou escenari al pont de can Duran i, també, s'ha ampliat la zona d'activitats als camps del fossat de Ripoll (extramurs) amb més tallers infantils i el campament dels guerrers. També hi van haver novetats com la catapulta de l'excèrcit comtal, més música, espectacles de foc, un nou pregroner que avisava de les actuacions teatrals, la porta del castell, el nou personatge del rei Alfons encarnat per l'històric actor Santi Maseda, que ha participat en totes les edicions del Vilamagore. 

Les obres de restauració del campanar romànic de l'església de Sant Pere de Vilamajor no han acabat abans de la festa i, per tant, s'ha celebrat el Vilamagore amb la Torre Roja envoltada de bastides. Així doncs, s'ha optat per incloure les obres en el programa. El comte Ramon Berenguer, que manà construir la torre, encara no ha vist com finalitzaven les obres, així que les bastides no són de restauració sinó que representen les de la construcció de la torre, al segle XII. Paral·lelament, el centre d'informació La Mongia va presentar una gimcana on el públic buscava 7 personatges amb una clau penjada al pit. Aquells que van trobar els set personatges, un cop acabades les obres de la torre, rebran una invitació per fer una visita guiada al seu interior.

Agraïments. A l'entitat del Vilamagore Medieval, a la Diputació de Barcelona, a l'ADF, a protecció civil, a la brigada municipal, a la guàrdia municipal, al personal i serveis tècnics municipals, a la parròquia de Sant Pere de Vilamajor, als bombers de Sant Antoni i al personal sanitari.

Als col·laboradors externs que hi han participat generosament: Bisbatrerus, les Bugaderes, Bocs i diables de St. Antoni de V., Club Arc St. Celoni, Mag Dodó, Mag Nel i Mag Txema.

Als comerços i empreses locals que han col·laborat : Agrobotiga Albert, Associació AnimaLore, Bon Preu, Colibrí, El Celler, Farmàcia Sandoval, Forn Ninot, Forn Sant Pere, Fruites Esquis, Instal·lacions Sampayo, Kukavana, Pinsos Picart, Restaurant Can Noguera, Restaurant Can Pau, Simul Sampa i Supermercat Sant Pere. 

I, sobretot, als més de 300 voluntaris de Sant Pere de Vilamajor, que han fet possible aquest viatge impossible en el temps...

Als coordinadors de cada àrea del Vilamagore, que han dut a terme una magnífica feina. Sense ells, amb la seva dedicació constant i temps invertit, el Vilamagore no seria possible: Bèlit: Dani Cots. Caracterització: D'Ara Pintacares. Coral: Jordi Radigales. Danses: Míriam Rodriguez. Danses infantil: Susanna Saiz. Danses orientals: Marta Alvarez. Espases: Laia Antequera. Espases infantil: Agustí Pascual i Axelle Scaillet.  Logística: Paco Pérez. Comunicació: Francesc Llunell. Taverna: grup cooperatiu. Teatre: Albert Tallet. Animació: Maria Isabel Gabarró, Francesc Llunell i Laura del Río. Teatre infantil i juvenil: Anna Teresa Juanola i Núria Planas. Timbals: Roser Rodríguez. Timbals infantil: Fede Escudé. Vestuari: Roser Rodríguez. Visita guiada: Higini Herrero i Teresa Sagrera. Caracterització: D'Ara Pintacares. Combat teatral infantil: Agustí Pascual. Coral: Jordi Radigales. Danses medievals: Míriam Rodriguez. Danses medievals infantil: Susanna Saiz. Danses orientals: Marta Alvarez. El comte ceballot: Elena Codó. Passió d’una Reina: Teresa Sagrera (autora Confidències d’una reina), Judit Lucchetti (directora). Jordi Garsaball, Chesús Giménez Arbués i Xavier Aguado Cinto (traductors de textos a l’aragonès). Percussió: Alberto Espinosa. Percussió infantil: Fede Escudé. Animació i Combat medieval-teatral: Isaac Morera.      

I a tots els que, al llarg d’aquest 30 anys de festa, als que hi sou i els que malauradament ja no, heu participat i heu fet possible la gran festa del Vilamagore Medieval.

Darrera actualització: 08.11.2023 | 08:44