Nou projecte de suport a les empreses del territori per millorar els recursos i capacitats de l’equip humà

Dimarts, 11 de juliol de 2023 a les 08:25

El Servei Local d’Ocupació (SLO) de Cardedeu enceta una nova línia de prospecció empresarial basada en la gestió del personal per competències per ajudar-les a enfortir els recursos i capacitats.

El Servei Local d’Ocupació (SLO) de Cardedeu posa en marxa un nou projecte per a millorar els recursos que ofereix al teixit empresarial de Cardedeu i municipis veïns perquè potenciïn la gestió de seu equip humà. Al mateix temps, també es pretén que les persones usuàries dels servei d’orientació i inserció laboral puguin assolir els seus objectius professionals, vivint i treballant al territori.

El projecte es basa en l’apropament a les empreses per tal de conèixer quins perfils professionals hi treballen i quines necessitats formatives tenen. Al mateix temps, es busca fer prospectiva per conèixer si en un futur proper es necessitaran altres perfils o bé es mantindran. En base a aquesta informació es dissenyaran accions i col·laboracions que permetin millorar l’encaix entre les necessitats empresarials i les persones en recerca de feina o de nous projectes professionals.

Amb aquests objectius, ja s’ha començat a contactar amb les empreses de Cardedeu, Cànoves i Samalús, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor per explicar-los el projecte, que tindrà diverses fases: qüestionaris, visites i trobades estratègiques amb agents del sector. Per fer-ho, s’utilitzarà el model de gestió d’equip humà per competències, un model que situa les persones i, concretament, els seus coneixements, habilitats, aptituds i actituds en l’eix central de l’activitat aportant eines per captar i fidelitzar els/les professionals més competents i millorar les competències de tot l’equip. 

Tot plegat servirà per elaborar un estudi per contribuir a enfortir els recursos i les capacitats de les empreses en termes d’equip humà, i que ha de servir perquè aquestes obtinguin els beneficis següents: 

  • Conèixer la situació, evolució i les característiques dels perfils professionals clau del teixit empresarial per ajustar l’equip humà a l’estratègia i activitat de les empreses
  • Disposar d’una oferta formativa adaptada a les necessitats presents i futures de les empreses
  • Suport en la captació i fidelització dels/de les professionals més competents
  • Conèixer nous models de gestió de l’equip humà que permeten captar, fidelitzar l’equip i continuar desenvolupant els seus coneixements, habilitats i aptituds
  • Crear un espai per compartir informació i coneixement entre el SOL, les empreses i els/les professionals necessaris pel desenvolupament econòmic i social del territori

La iniciativa de projecte està finançada i promoguda per l’Ajuntament de Cardedeu amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 11.07.2023 | 08:34