Principals mesures per a la protecció i el manteniment de les empreses, els autònoms, l’ocupació i l’activitat econòmica (COVID-19)

Dilluns, 30 de març de 2020 a les 00:00

Des de l’Àrea de Serveis a l’Empresa del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ens fan arribar un breu recull que han elaborat amb les principals mesures que s’han pres per a la protecció i el manteniment de les empreses, els autònoms, l’ocupació i l’activitat econòmica, a l’objecte de pal·liar els efectes de la crisi sanitària del COVID 19:

·         Per a autònoms/es: Prestació extraordinària per cessament d’activitat, moratòria de tributs, ajuts i finançament. Informació disponible aquí .
·         Per a empreses: Mesures de suport, finançament i ajuts per al manteniment de la seva activitat i de l’ocupació. Resum informatiu aquí
·         Actualització permanent de les informacions més sol·licitades, disponible aquí.
·         Ajuts a l’activitat productiva, segon decret aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya. Informació aquí.

Destaquem, per la seva importància, les relacionades amb la presentació d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO’s):
·         Tramitar expedients d’ERTO’s. A la Web de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya es troba el tràmit corresponent i el seu formulari telemàtic específic d’ERTO per causa de força major derivada de la crisi del coronavirus COVID-19.  Enllaç aquí.
·         Telèfon per a resoldre dubtes i consultes amb relació a la tramitació d’ERTO 932 285 757, de la direcció general de Relacions Laborals, Treball Autònom,

Seguretat i Salut Laboral del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. També podeu escriure a la seva bústia corporativa.
·         Preguntes relacionades amb les Oficines de Treball del SOC, respostes aquí
·         Informació per a les persones treballadores que resultin acomiadades: Instruccions aquí.
·         Els terminis administratius – inclosos els de subvencions i convocatòries - resten suspesos. Informació aquí
·         Guia de preguntes freqüents del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, amb les mesures adoptades, aquí.
  

Finalment, per tal de donar-vos una informació i una atenció personalitzada a les vostres necessitats empresarials, contacteu amb serveisempresa.soc@gencat.cat i el/la tècnic/a corresponent al vostre territori us atendrà (aquesta última frase es pot substituir pel contacte del/de la tècnic/a). 

Darrera actualització: 30.03.2020 | 10:13