Prohibició de cremar restes vegetals imposada per la nova normativa Llei 7/2022 de Residus.

Dimecres, 5 d'octubre de 2022 a les 00:00

La finalització d’aquest servei és degut a l'article 27.3 de la nova LLei 7/2022, de 8 d'abril, de residuos y suelos contaminados para una economía circular, que prohibeix de caràcter general la crema de residus vegetals en entorns silvícoles i agraris. Per tant, les comunicacions de crema han perdut la seva raó de ser. 

Només s'exceptuen dos supòsits: en el cas que estigui afectats per una plaga i no existeixen d'altres mitjans, i per prevenir risc d'incendi. En ambdós casos, caldrà comptar amb una autorització individualitzada expressa. La llei estableix que s'han de prioritzar els processos biològics per al tractament de la matèria orgànica. 

Així doncs, a partir del 16 d’octubre ja no es podran tramitar comunicacions de crema. Les persones que necessitin gestionar els seus residus vegetals hauran d’optar per altres mètodes com són l’autocompostage per transformar el residu en abonament per a propi ús, trituració de les restes i utilització en el propi terreny, de forma prioritària, portar-les a un gestor de residus, o, per al cas de veïns i veïnes de Sant Pere de Vilamajor, fer servir el servei de recollida concertada de poda de fins a 2 m3.  

El Congrés dels Diputats parla sobre canvis en aquest article, comunicarem la nova informació quan es publiquin els canvis oficials al BOE.

Darrera actualització: 06.10.2022 | 11:17