Tercer aniversari de l'1 d'Octubre.

Dijous, 1 d'octubre de 2020 a les 00:00

Fa tres anys d'una nit molt llarga que quedarà marcada per sempre a la història del nostre poble. Fa tres anys que iniciàvem un període de lluites compartides.

Des de llavors, cada 1 d’octubre commemorem l’esforç de milers de voluntàries i voluntaris qui, amb la seva tenacitat, il·lusió, esperança i compromís, varen fer que les urnes hi fossin perquè tothom tingués l’oportunitat de votar, de forma lliure, pacífica i cívica, sobre el futur del seu país.

Davant d’això, la resposta de l’Estat Espanyol va arribar en forma de persecució judicial, no política, de policia i guàrdia civil, no de diàleg, de presó, enlloc de respecte, i d’un “a por ellos” animat des del mateix cap d’Estat.

La victòria de l’1 d’Octubre ens va deixar un gust agredolç. Perquè sentim pena, impotència, ràbia i molta tristor, per aquelles persones que van ser represaliades per permetre que complíssim amb el nostre dret democràtic.  Persones que pateixen presó i exili i centenars d'imputats i encausats arreu del territori català.

Però d’aquesta tristor en farem força, i seguirem treballant per fer poble, per fer un país millor i per fer possible una República Catalana on tothom hi sigui benvingut, on tothom tingui les mateixes oportunitats. Treballarem per ser més, per arribar a ser tants que ho podrem tot, per ser feliços essent qui som.

I segur que ens equivocarem, segur que no farem les coses a gust de tothom, però també segur que ho farem honestament i deixant-hi el millor de nosaltres.

Som el fruit de moltes derrotes, però som la llavor de totes les victòries”

Tornarem a vèncer. Gràcies per formar-ne part.

Pamela Isús

Alcaldessa de Sant Pere de Vilamajor

Darrera actualització: 01.10.2020 | 11:50

Imatges

Escrit Alcaldessa 1 d'Octubre