Servei de Primera Acollida

Descarrega't la guia d'acollida en PDF.

A qui va adreçat?

A les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d'asils o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades.

En què consisteix?

És un conjunt d'accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació dels usuaris potencials. Inclou l'acompanyament, la formació i la certificació d'uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya. Els continguts a acreditar es divideixen en tres mòduls: un mòdul per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials, un mòdul sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores i un tercer mòdul sobre coneixement de la societat catalana amb un mínim de 15 hores.

Per què em convé?

Demostrar l'aprofitament d'aquest servei dóna accés al certificat de primera acollida, un document amb eficàcia jurídica i valor probatori que és d'utilitat en els processos d'estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d'autoritzacions de residència) o d'adquisició de la nacionalitat, entre d'altres.

Fer ús d'aquest servei us donarà unes eines inicials que facilitaran la vostra incorporació a la societat catalana. El mateix certificat pot ser d'utilitat a l'hora de buscar feina o de fer valer la vostra formació i experiència.

Com puc accedir al servei?

A través de les oficines gestores del padró municipal o bé a les oficines d'atenció ciutadana del vostre ajuntament us poden facilitar com podeu posar-vos en contacte amb el Servei d'Acollida municipal. El professional de referència del Servei d'Acollida us tramitarà la sol·licitud d'accés al servei.

Com funciona?

El servei s'inicia amb una entrevista i l'acompanyament a l'usuari, que inclou una sessió de benvinguda al municipi, i la formació en els tres mòduls esmentats.

El sistema que desplega el servei de primera acollida i l'obtenció del certificat de primera acollida preveu la convalidació de coneixements i la formació que els usuaris hagin pogut obtenir amb anterioritat. El professional del Servei d'Acollida us informarà de com fer el reconeixement dels coneixements i quina formació s'admet en cada cas.

Quin cost té:

Gratuït

Ajuntament - Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC)

Carrer Nou, 26 - 08458 Sant Pere de Vilamajor
Telèfon: 938 450 008
Fax: 938 452 059
Adreça electrònica: ajuntament@vilamajor.cat
Horari:  
de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i les tardes de dilluns de 16:30 a 19 hores.
Els mesos d'estiu (del 15 de juny al 15 de setembre) romandrà tancat a les tardes.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 25.01.2021 | 14:00