Passaport "Descobrim Vilamajor"

El centre d’informació La Mongia de Sant Pere de Vilamajor expedeix els passaports “Descobrim Vilamajor” per trobar codis secrets en 10 senders senyalitzats.

 

Els visitants del Centre d’Informació La Mongia de Sant Pere de Vilamajor poden participar en una nova experiència que uneix el senderisme i el joc: Descobreix Vilamajor. Els participants reben un passaport que necessitaran per trobar 40 codis secrets amagats en 10 itineraris senyalitzats per la part vilamajorenca de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Cada sender té amagats quatre codis, que un cop trobats s’han d’apuntar al passaport i segellar a la Mongia de Vilamajor. La prova es pot fer sol o en grup i no té limitació de temps per acabar-la.

16 codis es troben en quatre rutes són de dificultat baixa, apta per nens i gent no acostumada al senderisme (l’ermita de Sant Lleïr, la riera de Vilamajor, el Roure Gros o el Camp Gran). Trobant els primers 16 codis ja aconsegueixes el repte i el diploma de coneixedor de Vilamajor i la categoria de “caminaries incansables”.

Unes altres quatre rutes (amb uns altres 16 codis) són en senders de dificultat mitja-baixa (les Tres Termes, la Vallserena, Les Brugueres i Terra Blanca). Aconseguint els 32 codis ja s’obté la categoria d’”explorador intrèpid”.

Finalment, hi ha dues rutes (8 codis) de dificultat més alta (Turó de Sant Elies i la Calma) que tenen una mica més de dificultat. Els que troben els 40 codis reben la categoria de “muntaners experts”.

Aquesta experiència permet combinar el coneixement del territori i gaudir de la natura i el patrimoni de la Reserva de la Biosfera del Montseny amb el joc. Està destinat a totes les edats, seguint el lema “No deixem de jugar perquè ens fem grans, envellim perquè deixem de jugar”. L’experiència està tenint molt bona acollida i els qui l’acaben podran fer una visita guiada exclusiva a llocs del patrimoni de Vilamajor que normalment no són visitables al públic.

Darrera actualització: 06.04.2022 | 12:35