Vilamagore Medieval

El poble de Sant Pere de Vilamajor es transforma durant el primer cap de setmana de novembre en Vilamajor Medieval del segle XII: Vilamagore. L'època d'esplendor del castell de Vilamajor, quan era la població més poblada del Vallès Oriental i seu de repòs dels comte-reis de Catalunya i Aragó.

Vilamagore 2021: 6 i 7 de novembre de 2021

Vols participar de voluntari a la festa del Vilamagore?
Ompla el següent formulari: https://www.vilamagoremedieval.cat/voluntaris/ (edició 2020)

Vols participar en el mercat medieval amb una parada? 
Per inscripcions i/o consultes pel mercat us podeu adreçar a: fires@mapamundi.cat o al telèfon 938 050 064 (Preguntar per Anna. Horari: de 8 de matí a 2 de migdia).

XXVIIIè. Vilamagore Medieval

S'estan dissenyant diversos escenaris per adaptar-se a la pandèmia del COVID-19. Anirem informant.

XXVIIè. Vilamagore Medieval

Seguint la línia d’èxit dels darrers dos anys, mantindrà tota la seva essència però incorporarà forces novetats.

Com darrerament, l’espectacle Confidències d’una reina, adaptació de la novel·la homònima de Teresa Sagrera, en serà el fil conductor dividit en escenes i al llarg del cap de setmana. Comptarem amb els tres campaments de guerrers, arquers i recreadors històrics. Tindrem dues grans batalles. Seguirem tenint prop de 100 parades d’artesans, amb atraccions, tallers per a la quitxalla i 4 oficis medievals. Pel què fa al tradicional torneig ofert per l’Eugassada Juanola, després de l’espectacular torneig nocturn del Vilamagore medieval de l’any passat, han decidit parar i descansar després de 25 edicions. Un espectacle així i amb aquesta tradició és molt difícil de substituir, pel que hem optat per proposar enguany- i al seu lloc- un espectacle totalment diferent però amb la intenció de mantenir-ne l’espectacularitat: un gran espectacle de foc. Seguirem lluint les nostres ensenyes, com són les actuacions dels voluntaris (coral, danses, espases, teatre, teatre d’animació i timbals). Continuarem gaudint de l’ajut de diferents entitats d’arreu del territori català. Tindrem una exposició medieval temporal a La Mongia. Seguirem amb els Mags medievals, el Cau de Bruixes (amb noves teatralitzacions), la música en directe de L’Ós Pedrer, els Trakalets i els Pelacanyes i, com no, amb l’espectacular final del Vilamagore medieval a base de foc i pirotècnia.

Com a novetats, enguany comptarem amb la participació de les Bruixes de Riells que ens ajudaran a dinamitzar la part superior del Cau de bruixes. A més, es farà una competició de Bèlit en honor de Ramon Berenguer IV i Peronella. Tindrem el gran espectacle de foc SpurneS, a càrrec de la cia. Excalibur, al camp dels cavalls. S’ampliarà la zona de taules de la Taverna. Es crearà «La Taverna és una festa!», dissabte dia 2 de novembre a la nit, amb actuacions- no vistes durant el dia- de dansa del ventre i amb foc, música participativa de taverna en directe, etc. Hi haurà més i nous espectacles de carrer professionals amb Katapulten i Carrocontes, a càrrec de la cia. Traüt. S’ampliarà l’horari, fins a les 20h de l’activitat per a la mainada Circuit de cavallers, a càrrec de El tercer element. I moltes coses més que s’estant gestant...

Però, com sempre al llarg de la història del Vilamagore medieval, res d’això seria possible sense tots els voluntaris i voluntàries que l’integren: Bèlit, Coral, Comunicació, Danses, Espases, Espases infantil, Logística, Menjador de voluntaris, Taverna, Teatre, Teatre d’animació, Timbals i Vestuari. Ells i elles, tots vosaltres, sou l’ànima i el cor del Vilamagore medieval i en sou els totals protagonistes!

Per tot plegat pensem que aquest XXVII Vilamagore medieval serà espectacular. Ens vindran a visitar moltíssimes persones d’arreu. Però el que més desitgem és que tots els vilamajorencs i vilamajorenques us en sentiu orgullosos. Us hi esperem!!!

Darrera actualització: 19.07.2021 | 14:07