El Cortès

El Cortès està situat al veïnat de Canyes, sota el pla de la Moixa, a uns 9Km del poble de Sant Pere de Vilamajor. Per accedir-hi cal pujar per pistes forestals. Està senyalitzat des de la font Borrell.

El sot i el veïnat del Cortès

El sot del Cortès està situat entre la serra de Palestrins, del Samont i el turó de Sant Elies i recull les seves aigües per portar-les al poble de Sant Pere de Vilamajor a través de la riera del Cortès -riera de Vilamajor- (afluent del riu Mogent). Les vistes de les carenes i de la part alta del Vallès són impressionants.

La Font del Cortès

La Font del Cortès és la font d'aigua més cabalosa de Vilamajor, recull l'aigua d'una mina i està situada prop de la masia i alimenta un safareig. L'aigua no està potabilitzada. Antigament, els vilatans hi feien fontades els dies d'aplec a l'ermita de Sant Elies.

El Mas del Cortès

La masia és del segle XII i és l'habitatge habitat més enlairat de Vilamajor. Aquest anric mas ramader s'ha transformat en una casa de turisme rural que disposa de totes les comoditats: Calefacció a tots els espais, bany complert a cadascuna de les habitacions, una habitació amb un llit doble i dos places individuals, una habitació amb un llit doble i una plaça individual amb accés a una balconada amb vistes, una habitació amb un llit doble i accés a la balconada, cuina amplia i totalment equipada per a cuinar-hi amb perfecte comoditat i una acollidora sala d'estar i menjador amb estufa de llenya.

Recomanacions

  • Abans d'anar-hi, visiteu el punt d'informació on us orientaran del millor camí per arribar-hi. La pista forestal que accedeix és de terra i segons l'època de l'any el seu estat de conservació pot variar.
  • Recomanem anar-hi amb un 4x4.
  • També us recomanem que feu una esta en aquesta casa de turisme rural. Per posar-vos-hi en contacte podeu trucar al 610 92 41 16, visitar el web www.elcortes.cat o escriure un e-mail a jordi.elcortes@gmail.com
  • Si hi aneu, aprofiteu per fer les següents excursions: A l'ermita de Sant Elies, al turó del Samont i al castanyer d'en Cuc (a l'altra banda de la serra de Palestrins. L'indret es troba dins del parc natural del Montseny. Sigueu curosos amb el medi ambient.

Horari:  
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 02.01.2018 | 13:19

Imatges